Diyarbakır'ın Lice, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri kırsalında faaliyet yürüten terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınakları ve uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla 9 Ağustos'ta başlatılan Bayrak-17 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören operasyonu tamamlandı.
Operasyonda PKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucuya ağır darbe vuruldu. 3 gün süren operasyonda 2 milyon 303 bin 132 kök hint keneviri, 1 ton 364 kilo 265 gram toz ve 595 kilo 500 gram kubar esrar ele geçirilerek imha edildi. PKK tarafından kullanılan 4 sığınak ve 1 mağara tespit edildi. Sığınaklar ve mağara içerisinde bulunan 1 ton 500 kilo gıda, yaşam ve sığınak yapımında kullanılan malzemelerle birlikte kullanılamaz hale getirildi. Ayrıca zaman ayarlı ve basma düzenekli 2 adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Aranan 4 şüpheli de yakalanırken 1 ruhsatsız av tüfeği bulundu.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristlerle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edildiği bildirildi.

Kaynak: HaberTurk