Gaziantep’te iki polisin ölümüne 23 kişinin yaralanmasına yol açan saldırı sonrasında, ismini vermek istemeyen bir polis yaşananları hazmedemediğini belirterek, “Bomba hazırlayanlara hastane tutuyorlar, bu iki yıl böyleydi, şimdi bina kiralık, ben orada nöbet tuttum” diye konuşmuştu.
‘Cihatçıları iki yıl boyunca her kimlik kontrolünde serbest bıraktık’

BirGün’den Zeynep Yüncüler’in haberine göre aynı polis, Gaziantep’teki IŞİD yapılanmasının uzun süre şehirde güvenlik görevlilerince nasıl kollandıklarına ilişkin yeni detaylar verdi.

Bir gece kimlik kontrolü sırasında durdurdukları dört gencin rahat tavırlarla hareket ettiklerini ve muhtemelen sahte kimlik kullandıklarını söyleyen polis şöyle konuştu: “Ben birkaç soru sordum, ‘Selefiyiz, savaşmaya gideceğiz, namaza az kaldı, bizi tutma’ dediler. Bu arada, hala çok rahatlar… Karşılarında polis var ve böyle konuşuyorlar, güveniyorlar kendilerine, Antep malum artık… Ben görevim gereği Terörle Mücadele Büro Amir’ine ulaştım. Amir ‘Bırakın, gitsinler gençler’ dedi. Bu da tıpkı o size söylediğim var ya, IŞİD’in aylarca tedavi gördüğü, nöbet tuttuğum bina, hastane olarak kullandıkları…. Bu cihatçıları da her kimlik kontrolünde serbest bırakmamız iki yıl sürdü, emir öyle geldi.”