Vaka, saat 20.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Sinan Semti 1258. Sokak'ta alana geldi. Mehmet Akbulut'a ait işyerinin ambarının sırçasını kırarak giren kuşkuluyu fark edenler, vaziyeti polise bildirdi. Kısa müddette vaka yerine gelen polis, hırsıza 'dışarı çık ve teslim ol' çağrısında bulundu. Bu sırada hadiseyi haber alan işyeri sahibi Mehmet Akbulut da bölgeye geldi.

POLİSE KAVANOZ, TAŞ, BIÇAK FIRLATTI

Kuşkulu ihtarlara uymayınca polis ekipleri, dükkanına girmeye çalıştı. Vaziyeti fark eden kuşkulu, kendisi ile konuşmaya çalışan takımlara, sırça kavanoz, tencere, demir çubuk gibi malzemeler fırlatarak direndi, dükkanın sırçalarını kırdı. Dükkanın asma katına çıkan kuşkulu, buradaki sandalye ve masalarla barikat kurdu. Vaka yerine gelen itfaiye takımları, kuşkuluya tazyikli su ile müdahale etti ancak tesirsiz hale getiremedi.

fft16_mf13204698

ÖZEL HAREKAT MÜDAHALE ETTİ

Kuşkulunun hücumlarını çoğaldırması üzerine vaka yerine Özel Harekat Şube Müdürlüğü takımları sevk edildi. Takımlar, kuşkuluyu dışarı çıkması için ikna etmeye çalıştı. Polislerden evvel yemek, sonra İstanbul'da yaşadığını söylediği ailesiyle görüşmek için cep telefonu isteyen kuşkulu, ardından içki arz etti. Polis ekipleri ise kuşkuluya isteklerini yerine getireceklerini, kendisine destek etmek istediklerini söyledi. İkna çalışmaları sürerken, kuşkulu tekerrür eline geçirdiği malzemeleri polislere fırlatınca Özel Harekat takımları kalkanlarıyla tedbir alarak müdahale için işyerine girdi.

fft16_mf13204700

NEZARETİNE ALINDI

Takımlar, taş ve demir çubuk atmaya devam eden kuşkuluyu tutarak nezaretine aldı. Adı söylenmeyen kuşkulu, polis taşıtına bindirilerek evvel sıhhat hakimiyetinden geçirildi ardından operasyonları için polis merkezine götürüldü. DHA

polise-direnen-hirsiza-ozel-harekat-mudahale-etti--13204701