Depreme güvenli ev arayışlarında son beş yıldır ilgi odağı olan prefabrik çelik evlere olan talep korona virüs salgınıyla zirve yaptı. Konuyla ilgili hazır yapılarda sektörün öncü markalarından Karmod prefabrik açıklamasında talep patlaması nedeniyle çelik ev üretimini artırmaya yönelik çalışma gerçekleştirdikleri vurgulandı. 
Konteyner evlere de aşırı talep var
Karmod prefabrikten aldığımız bilgiye göre sektörde prefabrik ev ve çelik eve ilginin yanı sıra konteyner evlere de aşırı talep var. Firma, eve olan bu ilginin en büyük nedenleri arasında ev modelinin iki önemli avantajını özellikle vurguluyor. Konteyner eve ilgide ilk neden olarak ekonomik durum belirtiliyor. Salgınla birlikte sadece gelir durumu yüksek olan vatandaşlar değil bunun yanı sıra orta gelir düzeyine sahip vatandaşın da güvenli ev sahibi olmak istemesi. Firmalar bu talepten hareketle konteyner ev modeliyle bu grubun da beklentilerini karşılayacak ekonomik evler tasarladı. Konteyner ev fiyatları ekonomi avantajıyla orta gelir grubunun hemen dikkatini çekti. Bir anda bu ev ilgi odağı oldu. Çok sayıda vatandaş bu modelle hazır ev sahibi olma yoluna gitti. Salgın endişesi yaşayan orta gelir grubu vatandaşlar cazip konteyner ev fiyatlarıyla müstakil ev konforuna kavuştu. Hem kendilerinin hem de alilerinin sağlığını korudu. 
Konteyner ev aynı gün hazır
Fiyat ekonomisinin yanı sıra konteyner eve olun bu aşırı ilgideki bir diğer önemli etken 2+1 evin kullanım yerinde aynı gün içerisinde oturuma hazır hale getirilmesi. Ergonomik kullanımda salonuyla iki odası, tam teşekküllü döşenmiş wc ve banyosu, giriş önünde verandası ile bir ailenin konut ihtiyacını en iyi şekilde karşılıyor. Sandviç panel duvar ve çatı sisteminin verdiği yalıtım üstünlüğü ekstra çatı örtüsüyle destekleniyor. Pvc çift ısı camlı pencereleriyle normal bir evden beklenen tüm konfor konteyner evde bir arada.  
Sağlıklı çelik konstrüksiyon ev en iyi koruyucu
Pandemi döneminde İstanbul başta olmak üzere kalabalık nüfusa sahip çok sayıda şehrimizde virüse tehdidi ciddi endişelere yol açtı. Salgın sürecinde şehrin iç içe kalabalık yaşamından uzaklaşarak güvenli bir ev sahibi olmak isteyenler sağlıklı çelik konstrüksiyon evlere yöneldi. Çelik yapı sistemi hızlı üretim ve kısa sürede kurulum avantajıyla bu süreçte virüsten korunmada en kolay şekilde ev sahibi olma yöntemi oldu. Türkiye’nin neresinde olursa olsun prefabrik evleri sadece iki günde kurulum gerçekleştirmek mümkün. Üstelik uzun ömürlü ve güvenli ev modeline sahip bu evler bakım gerektirmeden uzun yıllar kullanılabilme gibi önemli bir avantaja sahip. Çelik ev modeliyle içerisinde yaşamış olduğumuz dönemde olduğu gibi virüs tehlikesinden korunmak oldukça kolay. Bunun için şehrin kalabalığından uzak doğayla iç içe bir köy veya kasaba yakınında arsanızın bulunması yeterli. 2+1 prefabrik eve üretim, sevkiyat ve kurulum dahil ortalama 15 gün gibi kısa bir sürede sahip olmanız mümkün. 
Prefabrik evler nasıl bu kadar hızlı kurulabiliyor?
Prefabrik evlerin hızlı kurulumu vatandaşlarca sürekli merak edilen konulardan biri. Prefabrik yapı modelini bilmeyenler açısından konunun merak edilmesi de son derece normal. Çelik ev sisteminin tanımayanlar ‘Prefabrik evler nasıl bu kadar hızlı kurulabiliyor?’ sorusunu ister istemez merak edip soruyorlar. Oysa bilenler açısından sorunun cevabı oldukça basit ve kuşkudan uzak. Öncelikle prefabrik yapı sisteminin sahip olduğu teknolojik gelişimle günümüzün en ileri yapı modeli olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Sektörde üretilen çelik ev veya konteyner ev olsun tasarımları özel yazılım programlar kullanılarak bilgisayar sisteminde gerçekleştiriliyor. Bilgisayar sisteminin aynı şekilde yeni teknolojilerle donatılı prefabrik üretim hattına tam uyumlu çalışması çok girift ev tasarımların üretimini bile oldukça kolaylaştırıyor. Çalışması yapılan tasarımın bilgisayar ortamında yapı güvenliği statik hesaplamaları da bu yöntemle bağlantılı gerçekleştiriliyor. Onay sonrası anında üretim hattına alınan çelik ev taşıyıcı sistemi, duvar karkası, çelik çatı makasları teknolojik makinelerde kısa sürede imal ediliyor. İmalatı tamamlanan çelik evin diğer hatlarda kapı ve pencereleri, elektrik ve su tesisat malzemeleriyle armatürleri, çatı kaplama ve yalıtım malzemeleri de hazırlanıyor. Tek katlı veya iki katlı dublex prefabrik ev tek bir araca yüklenerek Türkiye’nin her bölgesine tüm malzemeleriyle sevk ediliyor. Nakliyenin evin kurulum yerine ulaşmasıyla uzman montaj ekipleri orada hazır oluyor. Malzemelerin araçtan indirilmesiyle başlayan montaj süreci çelik ev büyüklüğüne göre 2 ila 10 gün içerisinde tamamlanmış oluyor.