Acemoğlu, Türkiye’nin idareli reformlar yapmak yerine anlaşılması kuvvet olan politikalara yöneldiğini söyledi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT)'de öğretim görevlisi olan Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, “Türkiye her şeyi dürüst yapsa bile Merkez Bankası rezervlerinin aynı seviyeye gelmesi çok zorlama. Türkiye ekonomisi son 15 yıldır düşük kalite büyüyor. Ekonominin geleceği parlak yok. Çok daha baskı zamanlar bizi bekliyor” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencilerinin medya üretim kolektifi Özgürlük İktisat'ın Açık Dersleri'nin 16. sına katılan Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye’de garip bir kredi büyümesinin laf konusu olduğunu açıklama etti. Aykut Erdoğdu: Merkez Bankası net rezervi eksi 48,1 milyar dolar

Ekonominin durumu fazla kötüye bu arada, Merkez Bankası rezervlerinin kullanılmaya başladığını ifade eden Acemoğlu, Türkiye’nin hesaplı reformlar gerçekleştirmek yerine anlaşılması kuvvet olan politikalara yöneldiğini söyledi.

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç’ın haberine kadar, yurt dışından gelen sermayenin Türkiye’den çekilmesinin arkasından Merkez Bankası’nın daha artı rezerv kullanmaya başladığını söyleyen Acemoğlu, “Demokratik kurumlar zayıflayınca her ülke keyfi ve hatalı politikalara yöneliyor. Ekonomi bürokrasisinde neredeyse hiç nitelikli insan kalmadı. Bu durum belirsizliği ve krizi artırıyor. Türkiye her şeyi içten yapsa bile Merkez Bankası rezervlerinin aynı seviyeye gelmesi fazla şiddet” diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin son 15 yıldır düşük kalite büyüdüğünü dile getiren Acemoğlu, “Sürekliliği olmayan bir artış bu. Üzerine uluslararası gelişmeleri de eklersek ekonominin geleceği parlak yok. Çok daha zor zamanlar bizi bekliyor” uyarısında bulundu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Prof-Dr-Daron-Acemoglu-Zor-zamanlar-bizi-bekliyor/252100