BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, “Günün sonunda salgını teftiş altına almamız en manâlı şey” diyerek koronavirüs aşısında üçüncü doz çağrısında bulundu.

Pfizer ile koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, ABD’de Boston Globe Media bünyesinde kurulan afiyet haber sitesi Stat News’ün düzenlediği etkinlikte konuştu.

Şahin, dünyanın, destekleyici üçüncü düz mRNA aşıları olmadan koronavirüs salgının denetleme altına alamayacağını söyleyerek, “Günün sonunda hedefimiz ve en manâlı olan şey salgını kontrol altına edinmek. Ve bunu üçüncü doz destekleyici aşı olmadan gerçekleştiremeyiz. Bu benim fazla sıkı savunduğum görüşüm” dedi.

Pfizer’ın aşı araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Kathrin Jansen de etkinlikte açıklamalarda bulundu. Jansen, “Şu an elimizde veriler var ve ona göre Covid-19 destekleyici aşıları geliştirip deneme ediyoruz. Burada maksat para kazanmak değil” dedi. Jansen, yaptıkları araştırma sonuçlarını ve verileri kamuoyu ile paylaşacaklarını da dile getirdi.

“4-6 AY ARASINDA ANTİKOR SEVİYELERİ DÜŞÜYOR”

Verilerle ilgili açıklama yapmayan Uğur Şahin, “Aşı olduktan 4 ile 6 ay sonradan antikor seviyelerinin düştüğüne dair kanıtlar var. Şunu ayrıntıları ile belirtmek gerekir ki, aşı olanların Covid-19 enfeksiyonunu ağır geçirdiğini söyleyemeyiz. Lakin belli bir zaman sonra aşının, ağır hastalığa aleyhinde yarattığı korumada azıcık azalma, çok küçük bir azalma olmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Şahin sözlerine, “Dolayısıyla üçüncü bir destek aşısı bağışıklığı yenilemeye, bütün bağışıklık sağlamaya asistan olacaktır. Bu Vesile Ile kış mevsiminde aşı olanlar aralarında hastalığın yayılmasını engelleyebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Prof-Ugur-Sahin-ucuncu-doz-icin-cagri-yapti/252960