2017'in ilk saatlerinde Reina'da düzenlediği saldırı sonrasında kayıplara karışan ve TEM ekipleri tarafından Esenyurt'ta yakalandı. 

Esenyurt'ta kıskıvrak yakalandığı evde kendisi ile birlikte yakalanan 3 kadının kendisine ödül olarak gönderildiğini açıkladı. 

Terörist, DEAŞ tarafından gönderilen 3 kadın arasından Senegal uyruklu Dina A.’yı seçtiği ve dini nikâh kıyarak evlendiği öğrenildi.

Aşk notları bulundu
Türkiye’ye kaçak girdikleri düşünülen ve DEAŞ’a katılacak kadınlarla ilgili evde bulunan notlar da dikkatlerden kaçmadı. Henüz kimin yazdığı netleşmeyen ve bir kâğıt parçasına yazılmış notta bozuk bir İngilizce ile “Ne istiyorsan onu yap. Artık umrumda olmayacak. Kimseye yardım edemem. Tabii ki kendime de yardım edemem. Ama eğer bunu istiyorsan tamam ama başka bir yerde olacağım” yazdığı görüldü.  Yazının başında gözüken ‘7bibi’ kelimesi, Arapça “aşkım” ya da “sevgilim” anlamlarını taşıyor.  Evde bulunan bir başka notta ise “Sen çok delisin”, “Seni seviyorum Dina” yazısı dikkat çekti. Notun Senegalli Dina A.’nın imzasını taşıdığı sanılıyor.

Kaynak: Habertürk