İstanbul’un Beykoz ilçesinde Riva’da bulunan Legend Otel’in hikayesi, İngilizce adının anlamına uygun olarak bir “efsane”ye dönüşmüş.

Bitişik iki parselde biri 17 bin 687, diğeri 16 bin 625 bin metrekare büyüklüğe sahip bölgenin en büyük arazisinin başına gelmeyen kalmamış. Arkadaşımız Kerem Köfteoğlu’nun ulaştığı bilgilere kadar, laf konusu arazilerden birinin üzerine yapı edilen Legend Hotel Riva, bir dönem Ulusal Ekip’ın oteli olarak hizmet verdi.

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan otele, bir dönem Metro Turizm’in ihtilaflı patronu Galip Öztürk yatırım yapıp işletmeye başladı. Mülk sahibi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) burayı satmak için ihale açtı.

Bedeli 71 milyon TL olarak otelin ihalesine Metro Turizm’in yanı sıra, sonraki yıllarda hakkında MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı) tarafından soruşturma başlatılan SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz girdi fakat ihale sonuçlanmadı. Otel bir dönem Yıldız Teknik Üniversitesi göre işletildiyse de bu da uzun süreli olmamış.

Kulağımıza gelen son bilgilere kadar, Legend Otel ile ilgili iki yıldır bir mahkeme devam ediyormuş. Taraflar doğal olarak otelin sahibi Define ya da ÖİB, diğeri ise Metro Turizm’in patronu Galip Öztürk.

Define mülk sahibi olduğu oteli terhis edip satmak isterken, Şampiyon Öztürk ise iki yıldır “Ben otele pek yatırım yaptım çıkmam” diyormuş. Henüz sonuçlanmamış olan bu mahkemeden dolayı dingin durumda kalan “efsane”nin sonunun nasıl olacağını bekleyip göreceğiz...

Para Dergisi

 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Riva-daki-meshur-Legend-Otel-in-sonu-ne-oldu/250105