AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nın ülke genelindeki roman vatandaşları hacca gönderdiği organizasyon kapsamında İzmirli romanlar yola çıktı.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nın Türkiye genelindeki 330 Roman vatandaşı hayırseverlerin yardımlarıyla hacca gönderdi. Organizasyon kapsamında İzmir'de seçilen 16 Roman vatandaşı saat 21.30'da Bayraklı'da İlçesi'nde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanlığı Binası önünde düzenlenen törenle Ankara'ya uğurlandı. Burada diğer şehirlerden gelecek hacı adaylarıyla buluşacak olan kafile, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkacak uçakla kutsal topraklara hareket edecek.

Organizasyonda, hacı adaylarını uğurlayan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Rıfat Sait, "Bu organizasyon AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı projesidir. Kafilemiz yarın sabah Ankara'dan yola çıkacaktır. 21 Mayıs'ta sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde geri gelecekler inşallah. Programımızda 22 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret edeceğiz. Bir aksilik çıkmazsa yine kutsal topraklardan getirecekleri zemzem suyunu ve hurmayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ikram edecekler ve hep beraber orda olacağız" dedi. Rıfat Sait ayrıca, "Biliyorsunuz Kabe'yi ilk gördüğünüzdeki dua kabul oluyor, o dua da bizleri, Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ı, şehitlerimizi, asker ve polislerimiz için dua etsinler" dedi.FOTOĞRAFLI