Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisans almadan TÜRKSAT üzerinden yapılan yayınlarla kumar oynatan, müstehcen ve erotik yayın yapan 17 televizyon kanalı hakkında kapatma kararı aldı.
RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, hiçbir ilke tanımadan yaptıkları yayınlarla vatandaşı maddi ve manevi zarara uğratan, toplum sağlığına zararlı ürün pazarlayan, telif hakkına uymadan film, dizi ve programlar yayınlayan televizyon kanallarına ceza verildi.
İnsan sağlığına zararlı bitkisel ve sahte ürünler satarak tüketiciyi mağdur eden, haksız kazanç sağlayan, arkadaşlık hatları çalıştırarak toplum ahlakını zedeleyen yayınlar ile erotik ve müstehcen yayın yapan, kumar oynatan ve sahte yarışmalarla seyircileri yanıltan kanallarla ilgili RTÜK'e çok sayıda şikayet geldi.
Bunun üzerine harekete geçen RTÜK, 6112 sayılı Kanunun 29'uncu maddesinin 3. fıkrası uyarınca 17 kanalın kapatılmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede, Yeşil Vadi TV, Atlas TV, Can TV , A Cinema TV, Tarz Moda, Animalbox, Cinemax, The Box, The West, M. Ankara, Club Max TV, Ful Aksiyon, Mastika TV, Tosun TV, Ezo TV, Civan TV, Arabesk Melodi TV kapatılacak. Kararın TÜRKSAT'a bildirilmesinin ardından kanalların yayını TÜRKSAT tarafından durdurulacak