Ağustos 2018’den bu yandan Ticaret Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olan Gonca Işık Yılmaz Batur’un yerine Mustafa Tuzcu atandı.

Geçtiğimiz nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yardımcısı da görevden alındı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bulunan tahsis kararına kadar Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur’un yerine Mustafa Tuzcu getirildi.

10 Temmuz 2018’den 21 Nisan 2021 tarihine kadar Ticaret Bakanı görevini yürüten Ruhsar Pekcan görevden alınarak yerine AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirilmişti.  Pekcan üretmiş, danışmanı Cihat Alagöz satmış!

Görevden alınan Ruhsar Pekcan’ın adı, kendisi ve eşi Hasan Pekcan’a ait şirketin bakanlığa dezenfektan satmasıyla gündeme gelmişti. Pekcan daha sonra görevden alınmıştı.

GONCA YILMAZ BATUR KİMDİR?

1970 yılı Konya doğumlu olan Gonca Yılmaz Batur 1988 yılında Ankara Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonradan Bilkent Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği eğitimi aldı.  Ruhsar Pekcan'ın görevine son verildi, yeni bakan Mehmet Muş oldu

İş hayatına özel sektörde başlayarak uluslararası teftiş ve danışmanlık firmalarında yöneticilik yaptıktan sonradan telekomünikasyon, otomotiv, enerji ve öteki o kadar çok alanda faaliyet bildiren kurumsal şirketlerde üst görev alan Batur, 18 Ağustos 2018 tarihinde T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.  Ruhsar Pekcan bakan olunca kıyım yapmış!

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Ruhsar-Pekcan-in-yardimcisi-da-gorevden-alindi/250117