Ümraniye'de bulunan bir reklam firmasına giden aidat müfettişleri yaptıkları tahlilde muhasebe kayıtlarında bir defterin beceriksiz olduğunu görerek zabıt yakaladı. Polis kayıtlarına göre bir müddet sonra iş yeri sahibine erişen N.T. isimli birey aidat müfettişlerini tanıdığını aracılık yaparak büyük bir cezadan kurtarabileceğini söyledi. N.T. bir kaç gün sonra tekerrür arayarak 250 bin lira karşılığında sualin çözüleceğini iş yeri sahibi Y.E.'ye bildirdi.

İŞYERİ SAHİBİ RÜŞVETÇİLERİ ŞİKAYET ETTİ

İş yeri sahibi Y.E., Maliye Bakanlığına müracaat eterek kendisinden rüşvet istendiğin bildirdi. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı tarafından vakayla alakalı soruşturma başlatılırken, vaziyetten savcılıkta haberdar edildi. Savcılık yönergesiyle Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Ofis Amirliği tarafından soruşturma başlatıldı.

is4

RÜŞVET PAZARLIĞI YAPILDI

Gasp Ofis Amirliği takımlarının himayesinde sürdürülen güya pazarlıklar neticeyi kuşkuluların istediği 250 bin liralık rüşvet pazarlıkla 50 bin lira indirildi. Polis işlem için düğmeye basarken iş yeri sahibi Y.E. vakaya aracılık yapan N.T. ile Maltepe'de bir kafeterya da buluşarak seri numaraları alınmış 50 bin lirayı teslim etti.

ek-fotograflar-24-vergi-mufettisi-ve-mali-musavirin-gozaltina-alindigi-rusvet-operasyonu-kamerada_2649_dhaphoto2

KAFETERYADA FİLM GİBİ OPERASYON

Taşıtı N.T. parayla beraber kafeteryadan ufalayarak 10 dakika arabasıyla gezip başka bir kafeteryada aidat müfettişlerinden H.K. ile buluştu. Polis kuşkuluların buluştuğu kafe de geniş güvenlik tedbirleri aldı. İş yerinde çalışan garson ve valelerin yerini kuşkuluya fark ettirmeden polis memurları aldı. Bazı polis memurları da dükkanına alıcı gibi girerek masalara yerleşti. Bir müddet oturan kuşkulular daha sonra parayı teslim etmek için dışarı çıktı. Para alışverişi sırasında harekete geçen polis ekipleri aidat müfettişi H.K. ile taşıtı N.T.'yi nezaretine aldı.

is3

DEĞİŞİKLERİ DE YAKALANDI

Polis vakayla alakalı sürdürdüğü işlemde kimliklerini tespit ettiği değişik kuşkulular Mali müşavirlik yapan A.H.K. ile aidat müfettişleri E.D., M.A. ve M.K.'yı da vakayla alakalı nezaretine alındı. Kuşkuluların harekâtları Gasp Ofis Amirliğinde yapıldı. Poliste harekâtları bitirilen 6 kuşkulu adliyeye sevk edildi.

DHA