Rusya iç turizmi ilerletmek için harekete geçti. Karadeniz kıyısındaki Anapa şehri sınırları içinde 800 hektarlık alanda yeni bir tatil cenneti inşa etmek için hazırlıklara başlandı...

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Çernışenko, Krasnodar Valisi Beniamin Kondatyev ve Anapa Belediye Başkanı Vasiliy Şvets, Anapa sınırları içerisinde 800 hektarlık bir arazi üstünde yeni bir tatil kompleksinin yapı edilmesi konusunu ele aldı.

turkrus.com'um Novıye İzvesiya gazetesinden aktardığına göre, 2-3 sene içinde halk özel sektör iş birliğinde hayata geçirilmesi planlanan proje için 250 milyar ruble (takriben 3,6 milyar dolar) yatırım yapılması planlanıyor.

Bu bütçenin büyük bölümünün (110 milyar ruble) otel inşaatlarına ayrılması, ziyafet merkezleri için 15 milyar ruble, spor alanları için 5 milyar ruble, ulaşım ve öteki altyapılar yatırımları için 28 milyar ruble harcanması öngörülüyor. 

Anapa Havaalanı’na 25, Kırım Köprüsü’ne 90 kilometre mesafedeki bölgenin bu nedenle turizmde “Türkiye ve Darı’a muhalif olması” hedefleniyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Rusya-dan-Turkiye-ye-kotu-haber-Rakip-geliyor/253072