Alınan bilgiye göre, Anafartalar Caddesi'nde dün henüz tanımlanamayan bir sebeple çöken metruk binanın enkazında kalan bireyi arama çalışmaları devamlı devam etti.

DEDEKTÖR KÖPEKLER DE KULLANILDI

AFAD ve itfaiye takımları ile İzmir Megakent Belediyesine ait iş cihazlarının da yer aldığı çalışmalarda, kokuya duyarlı dedektör köpekler de kullanıldı.

Gece saatlerinde portatif ışıklandırmalar altında yapılan ve 8 saat süren çalışma neticesinde takımlar, ilk evvel enkazda kalan şahsın cep telefonuna, daha sonra da cansız vücuduna erişti.

UYUMUNU HURDA KAĞIT TOPLAYARAK SAĞLIYORDU

Takımlarca enkazdan çıkarılan şahsın, etrafında "Hacı İbrahim" diye öğrenilen, hurda kağıt toplayarak uyumunu sağlayan ve dostlarıyla metruk binayı konut olarak kullandığı belirtilen 60 yaşındaki İbrahim Takviye olduğu tanımlandı.

Takviye'ın cansız vücudu, ambulansla İzmir Adli Tıp Müesseseyi morguna götürüldü.

İzmir'in Konak ilçesinde dün 3 katlı metruk bina çökmüş, enkazda kalan 4 şahıstan 2'si kendi olanaklarıyla, 1 birey de itfaiye takımlarınca yaralı olarak kurtarılmıştı. Binada kaldığı belirtilen bireye ise telefonla erişilememesi üzerine kurtarma çalışmasına sürat verilmişti. Anadolu Ajansı