Çiftçisinin 50 kuruşa mal ettiği ürüne, markette 5 liranın altına alınamadığını muhabere eden Güngör, "Bazen bir taş atarsınız lakin attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez. Hatta taşı attığınız yere bir şey olmaz. Şayet de hiç atmak istemediğiniz yerin başını kanatır." ifadelerini kullandı.

Sabahtan gazetesi yazarı Istek Güngör, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle marketlerde elektronik eşya, giyim, zücaciye gibi ürünlerin satışına müsade verilmemesinin, sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucu alındığını belirterek, "Bu ürünlerin üretimine izin veriliyor. Ürünü üreten işçi fabrikaya gidiyor. Fakat fabrikadan çıkan mahsul tezgaha konamıyor. O süre bu ürünler internette tutturabildiği fiyata satılmaz mı? Ama, bu oldu…

Biliyorsunuz, tam kapanmada semt pazarları açılamayınca, marketler ve e-ticaret siteleri piyasada tamamen tekelleşti. Halcinin, çiftçinin elinde ürünler kaldı. Günün sonunda olan tüketiciye oldu. Fiyatlar aldı başını gitti." diye yazdı.

Çiftçisinin 50 kuruşa mülk ettiği ürüne, markette 5 liranın altına alınamadığını işaret eden Güngör, "Ara Sıra bir taş atarsınız fakat attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez. Hatta taşı attığınız yere bir şey olmaz. Belki de hiç atmak istemediğiniz yerin başını kanatır." ifadelerini kullandı.

Biliyorsunuz, bütün kapanmada mahalle pazarları açılamayınca, marketler ve e-ticaret siteleri piyasada en ince ayrıntısına kadar tekelleşti. Halcinin, çiftçinin elinde ürünler kaldı. Günün sonunda olan tüketiciye oldu. Fiyatlar aldı başını gitti.

***


Düşünün, çiftçide, halde 50 kuruşluk salatalığı markette 5 TL'den altında alamaz hale geldik. 2 TL'lik domatesi 7 TL'den aşağıda yiyemez olduk. Pazarda en lüksü 5 TL bilemedin 6 TL'ye satılacak malta eriği için 25 TL'den bir kuruş yetkisiz saysanız kasada tarttıramadık.

O vakit mahalle pazarlarını kapatınca marketi, e-ticaret sitesini tekel hale getirmedik mi?

(Neyse ki, dün akşam yeni genelgeyle 2 gün bari olsa pazarların açılması kararı alındı da tüketici ve üreticinin bir nebze de olsa mağduriyeti önlendi)
Velhasıl…
Ara Sıra bir taş atarsınız lakin attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez. Hatta taşı attığınız yere bir şey olmaz. Ola Ki de hiç atmak istemediğiniz yerin başını kanatır.

Yazının tamamı için tıklayın...

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sabah-yazari-Dilek-Gungor-de-sikayetci-2-TL-lik-domatesi-7-TL-den-asagi-yiyemez-olduk/249974