1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle İstanbul'da geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sendika ve meslek odalarının Bakırköy Cumartesi Pazarı'nda kutlamayı kararlaştırdığı 1 Mayıs İşçi Bayramı için İstanbul'da 15 bin polis görevli olacak.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 3 polis helikopteri ve 120 TOMA da hazır bulundurulacak.

Dört kademeden oluşacağı belirtilen güvenlik tedbirleri kapsamında geniş güvenlik tedbirlerinin alınacağı yerler, sendika üyelerinin ve katılımcıların ilk toplanma yeri, katılımcıların yoğun olarak kullanacağı metro ve metrobüs durakları, grupların miting alanına yürüyecekleri güzergahlar ve miting alanı olacak.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları 1 Mayıs'ın, Taksim Meydanı'nda kutlanması bu yıl da yasaklanınca, kutlamaların Bakırköy Cumartesi Pazarı'nda gerçekleştirilmesine karar vermişti.

DİSK, KESK ve TMMOB, Cuma günü Taksim'de düzenledikleri basın açıklamasının arından 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

DİSK Başkanı Kani Beko, "Korku duvarı var. Bu korku duvarını da sizlerle birlikte yıkabilmek için kitlsel bir mitinge ihtiyacımız olduğundan dolayı, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan DİSK, KESK, TMMOB ve yol arkadaşlarımızla aldığımız karar çerçevesinde 1 Mayıs'ı bu yıla mahsuben Bakırköy'de Pazar günü kutlayacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çarşamba günkü açıklamasında, "1 Mayıs'ı gerilim ve çatışma alanı olmaktan çıkarıp birlik ve kardeşlik günü kılacak güzel bir mutabakat sağlandı" demiş, "provokasyon yapanlar çıkabilir" uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: BBC Türkçe