Afiyet Bakanlığı Kovid-19 çare rehberini güncelledi. Karara kadar, ayrıca hastanede hem de evde çare görebilen koronavirüs hastalarına hidroksiklorokin etmen maddeli hap verilmeyecek.

Sağlık Durumu Bakanlığı, yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) çare rehberini güncelledi.

Alınan yeni karara kadar, etkinliği ve emrindeki etkileri bir süredir tartışılan hidroksiklorokin ilacı, koronavirüs tedavisinde bundan böyle kullanılmayacak. Hastaların evde ya da hastanede bu etken maddeli ilaç verilmeyecek.

Bilim insanlarının,Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Klinik Mikrobiyoloji Ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) gibi uzmanlık örgütlenmelerinin takriben bir yıldır Covid hastalığı sırasında sakıncalarını ortaya koyduğu ve kullanılmasının yerinde olmadığını dile getirdikleri hidroksiklorokin rehberden çıkarıldı. Bilim insanları “Niçin bu değin beklendi?” diye sordu.

“BİLİMSEL BİLGİDEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TTB yaptığı açıklamada, “Covid-19'a karşı etkin olmadığı gibi tabi etkileri de bilinmesine ve TTB olarak bütün uyarılarımıza rağmen, hidroksiklorokin ilacı oysa bugün Sağlık Durumu Bakanlığı göre rehberden çıkarıldı. Bilimsel bilgiden yandan olmaya ve doğruları söylemeye devam edeceğiz” denildi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Osman Elbek’de doğru bir adımın çok geç atıldığını belirterek “Dürüst bir adım neden bu dek geç atılır? Bugüne değin ilacı kullananlara eyvah olmadı mı? Bakan'ın ağzından klorokin konusunda çıkan övgü dolu cümleler unutuldu mu?” diye sordu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Saglik-Bakanligi-cok-tartisilan-ilaci-artik-kullanmayacak/250127