Sağlık Turizminde Yeni Ülkelere Açılmak

Dünyada sağlık turizmi her geçen gün gelişiyor. Veriler her yıl sağlık turizminin %25 civarında büyüdüğünü gösteriyor. Sağlık kuruluşları yeni ülkelere açılmak için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Sağlık turizminde yeni ülkelere açılmak için doğru stratejiler geliştirmek gerekiyor.  Türkiye her geçen gün sağlık turizmindeki yerini güçlendiriyor. Yeni ülkelere açılma stratejilerini Current Works Kurucu Ortağı Ömer Yoluk anlatacak.

Sağlık turizminde Türkiye; Avrupa, Orta Doğu ve Asya’dan çok sayıda ülkeye hitap ediyor. Bu ülkelerden her yıl on binlerce sağlık turisti tedavi ve medikal uygulamalar için Türkiye’yi tercih ediyor. Yine de ülkemiz bu alanda konumunu güçlendirmek için yeni ülkelere açılmalı. Sağlık turizminde yeni ülkelere açılmak için doğru stratejiler geliştirmek gerekiyor.

 Ülkemizde hizmet veren sağlık merkezleri genellikle İngiltere ve Almanya gibi ülkelere yönelik stratejiler geliştiriyor. Ancak Avrupa’da bulunan onlarca ülkeye yönelik sağlık turizmi faaliyetleri geliştirilebilir. Sağlık turizminde yeni ülkelere açılmak için Avrupa Birliği, İskandinav ve Balkan ülkeleri dahil olmak üzere çok sayıda farklı ülke bulunuyor. Yeni ülkelere açılma konusunda strateji geliştirmek istiyorsanız Current Works Kurucu Ortağı Ömer Yoluk tarafından belirtilen hususlara odaklanabilirsiniz.

Farklı Dillere Yönelik Web Sitesi

Sağlık turizminde öncelikle hizmet almak isteyen turistler öncelikle alacakları hizmet konusunda internetten araştırma yapıyorlar. Bu anlamda en yoğun olarak sağlık kuruluşlarının web sitelerini kullanıyorlar. Sağlık kuruluşları farklı dillere yönelik web sitesi ile çok geniş kitlelere ulaşabilir.

Öncelikle dünyanın her yerinde hizmet almak için İngilizce web sitesine sahip olmanız gerekiyor. Bunun dışında odaklandığınız ülkedeki resmi dilde web siteniz olursa daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Mesela Rusya’dan sağlık turisti çekmek için Rusça web sitesi daha fazla müşteri çekmenizi sağlar.

Çok Dilli SEO (Uluslararası SEO) Stratejileri

Sağlık turizminde yeni ülkelere açılmak için öncelikle profesyonel SEO desteği almanız gerekiyor. Web sitenizin olması tek başına yeterli değil. Web sitenize arama motorları üzerinden kitlenizin ulaşabilmesi gerekiyor. Bunun en etkili yolu da çok dilli SEO hizmeti almaktır. Hedef dilinizde hedeflediğiniz lokasyonda SEO stratejileri ile yeni müşteri kitlesi kazanabilirsiniz. Bu süreçte lokal ve uluslararası SEO çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütmeniz gerekiyor.

Uluslararası Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya sağlık turizminde yeni ülkelere açılmanın en etkili yolu. Sağlık kuruluşları sosyal medya sayesinde hiçbir şekilde zaman ve mekana bağlı olmadan yeni kitlelere ulaşabiliyor. Bunun için de her platformda uluslararası sosyal medya yönetimi desteği alınmalıdır. Çok dilli sosyal medya profilleri ile birlikte farklı dillerde içerik üreterek yeni müşteriler kazanabilirsiniz. Mesela öncesi sonrası, doktor bilgileri, sıkça sorulan sorular ve form doldurma gibi birçok stratejiyi farklı dillere uyarlayarak kazanmaya başlayabilirsiniz. Sosyal medya yönetiminde reklam ve kampanyalar da yeni ülkelerde kolaylıkla yer edinmenizi sağlar.

Kongre, Fuar ve Seminer Organizasyonları

Sağlık turizmi konusunda hem sağlık kuruluşunu hem de ülkemizin cazibe noktalarını tanıtmak için yapılabilecek en etkili stratejilerden biri de kongre, fuar ve seminer gibi etkinliklerdir. Özellikle yeni bir ülkeye açılmak istiyorsanız orada sağlık organizasyonlarında stant açarak, alanında uzman doktorlarla seminer vererek ve özel fuarlar düzenleyerek yeni kitlelere ulaşabilirsiniz. Üstelik bu tarz organizasyonlarda devlet desteği alabilir ve böylece bütçe yükünüzü de hafifletebilirsiniz.  Reklam etkisi yaratmasa da bu tarz organizasyonlar sağlık kuruluşunun itibarını güçlendirir ve kurumsal yapısını ortaya koyar.

Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Bir ülkede sağlık turizminde faaliyet göstermek istiyorsanız öncelikle insanların sizi tanıması ve kalitenizi görmesi gerekiyor. Bunun için de insanlara mümkün olduğunca yapıcı yaklaşmanız gerekiyor. Günümüzde ücretsiz danışmanlık hizmetleri müşterilerin seçim yapmasında çok etkili oluyor. Sağlık alanında ücretsiz danışmanlık hizmeti vererek daha fazla turist çekmeyi başarabilirsiniz. Burada sosyal medya, web sitesi, online görüşmeler ve çok daha fazlasıyla insanlara ücretsiz danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. İnsanların sorularını cevapladığınızda kolayca daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

Sadece Belirli Ülkelere Odaklanmamak Gerekiyor!

Ülkemizde sağlık turizmi alanında hizmet veren sağlık kuruluşlarının en önemli problemleri arasında sadece belirli ülkelere odaklanmak var.  Çin son yıllarda özellikle gelişmemiş ülkelere yapılan yatırımlar sonrası sağlık turizminde nasıl yeni kitlelere ulaşmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle sadece Almanya ve İngiltere gibi ülkelere odaklanmak yanlış olacaktır. Doğru stratejiler ile tüm Avrupa ülkelerine ulaşmak mümkün olacaktır. Aynı zamanda Ortadoğu, Afrika, Asya ve Kafkasya bölgesindeki ülkelere de ulaşmak mümkün olur.

Etkili Reklam Stratejileri Geliştirme

Sağlık turizminde hizmet almak istiyorsanız etkili reklam ve tanıtım stratejileri geliştirmeniz gerekiyor. Bunun için sadece TV reklamları değil, sosyal medya, arama motoru reklamları da etkili sonuçlar verecektir. Reklam yönetimi konusunda profesyonel destek alırsanız doğru bütçe ile birlikte yeni kişilere ulaşabilirsiniz.

Sağlık turizminde yeni ülkelere açılmak için doğru stratejiler geliştirmek istiyorsanız profesyonel destek almanız gerekiyor. Bu sayede çok geniş bir kitleye ulaşabilir ve yüksek dönüşüm oranı yakalayabilirsiniz.

İletişim:

https://omeryoluk.com/

Çınarlı Mah. Ozan Abay Cd. NO:10/ 221 Konak/İzmir

[email protected]