İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, düzensiz göç ile çaba meslek birliğini artırmaya yönelik kaynak ülkelerle oluşturulacak standart başvuru prosedürleri üstünde çalışıldığını ve biyometrik data düzeltme sistemleri kurulduğunu açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre’nin soru önergesini yanıtlayan Asilzade, küresel salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamalara ve alınan tedbirlere tanıdık olmayan ya da Türk vatandaşı ayrımı olmaksızın herkesin adapte etmek zorunda olduğunu, bugüne dek 15 bin 883 tanıdık olmayan uyruklu kişiye bu kapsamda yönetimle ilgili para cezası uygulandığını bildirdi.

Soylu, düzensiz göç ile uğraş nedeniyle hayata geçirilen düzenlemeleri ve yürütülen çalışmaları belli başlı hatlarıyla şöyle anlattı:

Derme Çatma göç ile mücadele dahilinde kaynak ülkelerle meslek birliğini artırmaya yönelik adımlar atılarak biyometrik veri düzeltme sistemleri kurulmuştur.

Sınırları-mızdaki tedbirler artırılmış, sınır dışı etmeye yönelik iş ve işlemlerde etkinlik sağlanarak bu kapsamda sınır dışı sayılarının artışı sağlanmıştır. Caydırıcılık amacıyla, göçmen kaçakçılığına yönelik cezalar artırılmış, derme çatma göçmenlere yönelik idari para cezaları ve tahdit kodları revize edilmiştir.

Tescil dışı istihdamın önüne geçmek amacıyla, denetleme faaliyetleri etkin bir şekilde devam ettirilmiştir. Yol kontrolleri artırılmış, düzensiz göçmenlerin ülkemizdeki mobilitelerini eksilmek amacıyla düzenlemeler yapılmış, izinsiz gezi edenlere ve taşıyıcılara cezai yaptırımlar uygulanmıştır. Yamalı göçmenlerin yol izin belgelerinin sahteciliğe konu olmasının engellenmesi adına barkodlu ve karekodlu olarak üretilmesi sağlanmıştır.

Uyruk

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sahtecilige-karsi-karekodlu-belge/252136