Adapazarı'nda doğumevinde yaşanan skandal filmleri aratmadı.

İddialara göre, Adapazarı'nda yaşayan ve ikinci çocuğuna hamile olan T.G., doğum sancıları yakalayınca fabrika emekçisi eşi F.G. tarafından şehir merkezinde bulunan bir bayan doğum ve çocuk hastanesine götürüldü. T.G., aynı gece saat 01.30 sıralarında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Hamza ismi verilen bebek, doğumdan hemen sonra ailesine teslim edildi. Ancak takribî 3.5 kg dünyaya gelen bebeğin bedeninde morarmalar olduğu fark edildi. Hekim, bebeğin kuvöze konulmasına karar verdi. Hamza bebek, ailenin de onayı alınarak kuvöze konuldu. Aynı gün doğum yapan Özbekistanlı bir annenin bebeği de kuvöze konuldu. Yeniden ailelerin iddiasına göre; rehabilitasyon altındaki bebekler yapılan testler sırasında kuvöz odasında karıştı. Kollarına yanlış ad bilekliği takıldı. Bebekler, bu sebeple yanlış ailelere teslim edildi. Bilezikleri hakimiyet etmeden bebekleri teslim alan aileler, sağlık kurumundan parçaladı.

YANILGI 1 HAFTA SONRA FARK EDİLDİ

Karmaşıklık, sağlık kurumundan taburcu olduktan 1 hafta sonra Özbek annenin bebeğini alan Adapazarlı annenin bileklikteki adı fark etmesi üzerine ortaya çıktı. Anne T.G., konutta bulduğu bileklikte 'Hamza' yerine yabancı bir ad yazdığını görünce afallamışa döndü. Hemen eşiyle sağlık kurumuna giden anne, gidişatı hekimlere anlattı. Karakola yönlendirilen aile, sağlık kurumundan davacı oldu. Polis, İstanbul'da yaşayan Özbekistanlı aileye erişerek, gidişatı anlattı. Adapazarlı aile, polis eşliğinde İstanbul'a gitti ve Özbek anneye bebeğini verip, kendi bebeğini aldı.

Mevzuyla alakalı başlatılan soruşturma kapsamında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, bebeklere Deoksirübo Nükleik Asit testi yapılmasına karar verdi. Aileler sağlık kurumuna giderek, bebeklerden kan verirken, misaller Deoksirübo Nükleik Asit testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. DHA