Sakarya'da, Suriye ve Irak'taki terör örgütü YPG'ye eleman kazandırma yönünde çalışmalarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan ve hepsi Sakarya Üniversitesi öğrencisi olan 11 kişi 'Terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen hafta Tunceli ve Sakarya'da eşzamanlı operasyon düzenledi. PKK üyesi oldukları ve PKK'nın Suriye ile Irak yapılanması olan YPG'ye eleman kazandırmaya çalıştıkları iddia edilen kişilerin adreslerine eş zamanlı olarak baskın yapılırken, 11 kişi gözaltına alındı.

Sakarya Üniversitesi öğrencisi olan 11 şüpheli bugün akşam saatlerinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra "Terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları" suçlamasıyla adliyeye sevk edildiler. Gözaltına alınanlar arasında Dicle Haber Ajansı Muhabiri Muhammet Doğru'nun da olduğu öğrenildi.