Japonya’da baharın başında açan ve her yıl fazla kısa bir vakit görülebilen kiraz çiçeklerinden adını bölge elmas rekor fiyata tip buldu

Hong Kong'da Christie’s açık arttırma evi kadar satışa çıkarılan “Sakura” adlı elmas 29.3 milyon dolarlık (takriben 246 milyon lira) fiyata tip buldu.

Mor-pembe renk kombinasyonu sebebiyle nadir bulunan 15.81 karatlık elmasa en yüksek teklifi müzayedeye telefonla katılan bir alıcının verdiği öğrenildi.

İLHAM KAYNAĞI JAPON ÇİÇEKLERİ

Japonya’da baharın başında açan ve her yıl fazla kısa bir vakit görülebilen kiraz çiçeklerinden adını bölge elmas, geçen sene Cenevre’de 27 milyon dolara satılan (yaklaşık 227 milyon lira) 14.8 karatlık “The Spirit of the Rose” isimli mor-pembe elmasın rekorunu kırmış oldu.

Buna rağmen, şimdiye değin satılan en pahalı elmas unvanı 2017’de Hong Kong’da 71.2 milyon dolara (takriben 600 milyon lira) satılan “CTF Pink Star” elmasın elinde kaldı.

Müzayedede satışa sunulan bir diğer parça “Sweet Heart” ise 6.5 milyon dolara (yaklaşık 53 milyon milyon lira) yeni sahibinin oldu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sakura-elmasi-kac-yuz-milyona-satildi/250819