Son maçlar öncesi Beşiktaş ve Galatasaray benzer puanda, Fenerbahçe ise 2 puan geride yer alıyor

Süper Lig'de Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki üstünlük yarışı nefes kesiyor. Peki son haftaya kalan mücadelede şampiyon olan takım ne kadar kazanacak?

Süper Lig'de kazanan cumartesi günü kesin olacak. Son maçlar öncesi Beşiktaş ve Galatasaray benzer puanda, Fenerbahçe ise 2 puan geride yer alıyor.

Peki üstünlük ipini göğüsleyen takım ne değin kazanacak? Sezonu zirvede bitirecek takım parasal olarak oldukça rahatlayacak. Şampiyonlar Ligi'ne girecek olan ekip, katılım bedeli olarak 40 milyon euro kasasına koyacak. Bunun yanında Devler Ligi'nde alınacak her başarı için 2,7 milyon euro ve her beraberlik için ise 900 bin euro kazanacak.

Şampiyon olacak takıma Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 10 milyon TL ilave ödeme yapılacak. Beşiktaş ve Galatasaray son maçlarını kazanmaları halinde 25 galibiyet, 8 birliktelik ile bu sezon üstünlük primi hariç 63 milyon TL kazanmış olacak.

Hem yayınlama geliri olarak kupa sevinci yaşayacak kulüp 3,2 milyon TL daha kazanacak.

Tüm kalemler hesaba döküldüğünde bu sezon Süper Lig şampiyonu, toplamda 600 milyon TL'ye yakın bir kazanç elde etmiş olacak.

Son hafta öncesi Beşiktaş ile Galatasaray 81 puanda. Siyah beyazlılar 2 gollük averajla ilk sırada.

Fenerbahçe ise 79 puanla şampiyonluk umudu için rakiplerinin mağlup olmasını bekleyecek.

Cumartesi günü oynanacak 42. hafta maçlarında Beşiktaş, Göztepe deplasmanına çıkacak. Galatasaray ise Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak. Üçüncü sıradaki Fenerbahçe de kümede kalma savaşı veren Hes Kablo Kayserispor'a konuk olacak.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sampiyon-ne-kadar-kazanacak/250321