SAMSUN'da polisin yaptığı istihbarat çalışması sonucunda 9 kilo 240 gram bonzai ve 980 gram bonzai hammaddesi ele geçirildi. Olayda biri kadın 2 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışması sonucu 43 yaşındaki K.E.'nin İstanbul'dan bonzai hammaddesi getireceği yönünde bilgi alan ekipler, şüpheliyi takibe aldı. Bu sabah Reşadiye Mahallesi'ne 55 AN 919 plakalı otomobiliyle gelen K.E. polis tarafından durduruldu. Otomobilde yapılan aramada 980 gram bonzai hammaddesi, bonzai yapımında kullanılan 4 bidon içinde 5 litre kimyasal sıvı ele geçirildi.
Şüphelinin Reşadiye Mahallesi'nde gideceği 31 yaşındaki E.Ç. adındaki kadının evinde de arama yapan polis, kömürlük kısmında tahtaların arasına gizlenmiş, iki valiz içinde 9 kilo 240 gram bonzai, bir hassas terazi, bir gaz maskesi, iki bez maske, çok sayıda poşet ve eldiven ele geçirdi. K.E. ve E.Ç. polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.