SAMSUN'un Havza İlçesi'nde, öğrencileri taşıyan servis minibüsü, başka bir minibüsle çarpıştıktan sonra şarampole devrildi. Kazada 11 öğrenci ile sürücü yaralandı.

Kaza bugün Havza İlçesi Belalan Mahallesi Dede mevkisinde meydana geldi. Ortaokul öğrencilerini taşıyan Asım Aktürk yönetimindeki 55 H 3854 plakalı minibüs, Havza İlçesi Belalan Mahallesi Dede mevkisinde karşı yönden gelen Necati Arslan yönetimindeki 55 H 6704 plakalı minibüsle çarpıştıktan sonra şarampole devrildi. Öğrencilerin içinde bulunduğu minibüs, yaklaşık 100 metre olan uçurumun yarısında bir ağaca takılarak durabildi. Kaza yerine Havza ve Kavak ilçelerinden çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Öğrenci yakınları da kaza yerine akın etti.

Kazada, sürücü Aktürk ile yaşları 11 ile 13 arasında değişen ortaokul öğrencileri Selami Yılmaz, Emine Soylu, Ali Yılmaz, Ramazan Akyol, Büşra Yılmaz, Ayşe Akyol, Muhammet Ensar Aktürk, Efe Soylu, Onur Yılmaz, Necibe Yılmaz ve Günnür Yılmaz yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Havza Devlet Hastanesi ve Kavak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.