TUSAŞ Motor, metal sektöründeki ikinci kayda değer ortaklığa imza atıyor

Özel metal üretiminde Türkiye’nin en manâlı firmalarından olan Varzene Metal’e müşterek geldi. TUSAŞ Motor Sanayi, Varzene’nin bir kısmını satın aldı.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine tarafından TUSAŞ’ın Varzene Metal’de aldığı hisse ise yüzde 50’ye yakın bir bölüm. Uzlaşma tamamlanırsa, TUSAŞ Motor, metal sektöründeki ikinci manâlı ortaklığına imza atmış olacak.

Bilindiği üzere 1985'te kurulan Türkiye'nin havacılık motorlarındaki en manâlı gücü olan TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. , Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., General Electric, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Türk Hava Kurumu ortaklığıyla kuruldu. 2 bin 500’ü aşan çalışan sayısı yer alan TUSAŞ Motor, 2019’da 344 milyon dolar ihracat yapmıştı.

SANAYİ SİTESİNDE KURULDU

TUSAŞ Motor’un karşılıklı olduğu Varzene Metal, takım çeliği, dublex çelik, yüksek hız çeliği, nikel ve kobalt alaşımlarını İzmir-Aliağa’daki 20 bin metrekarelik tesisinde üretiyor. Havacılık ve kimya sanayiinde kullanılan titanyum, nikel alaşımları, özel paslanmazlar gibi çok özel metalleri üreten şirket, savunma, medikal, denizcilik, otomotiv gibi sektörlere de hizmet veriyor. Varzene Metal, 2017’de Çekya’da Plzen Edelstahl s.r.o adlı şirket kurmuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sanayi-sitesinde-kuruldu-TUSAS-ortak-oldu/253120