AK Partili Sancı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasının PKK'yı çökertme amacı taşıdığını söyledi.

Habertürk'te Kübra Par'ın Açık ve Net programına misafir olan AK Partili Sızı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasının PKK'yı çökertme amacı taşıdığını ileri sürdü. TRT'nin itirafçıları gazetecilik faaliyeti olarak ekrana çıkardığını savunan Sayan'a, spiker Kübra Par "Osman Öcalan itirafçı mı? Kırmızı bültenle aranıyordu..." sorusunu yöneltti. Sayan ise bu soruya, "Hayır, itirafçı. Daha önce kırmızı bültenle aranıyordu. PKK'yı bıraktı, PKK onun ölüm emrini çıkardı" ifadeleriyle yanıt verdi.

Bunun üstüne Kübra Par, "Peki Abdullah Öcalan'ın mektubunun okutulması nedir?" sorusunu yöneltti. Sayan bu soruya ise "Öcalan'ın mektubunu bir adam gitti, geldi kendisi okudu" diye cevap verdi. Par, "Neden izin verdiler" diye sorunca Sayan "Özgür bu. Cumhuriyet savcıları bildiri okudu. Adam bir mektup okumuşsa elini mi kıracağız?" yanıtını verdi.

Kübra Par bu kere "AK Parti teşvik etmedi mi?" sorusunu yöneltti ve Sayan "Kesinlikle pek bir şey değil" dedi. Kübra Par ise "Lakin Öcalan'a görüşmeye gidebilmesi için müsade verilmesi gerekir" deyince Sayan soruya cevap vermedi ve "Mektubu bir kenara bırakalım" diyerek o dönem Murat Karayılan ve Duran Kalkan'ın 'CHP'ye oy verin' dediğini söyledi. Sayan, "Siz buna bir şey demiyorsunuz, bir itirafçı TRT'ye çıkmış bundan rahatsız oluyorsunuz, bu çifte standarttır" dedi. 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Savci-Sayan-acikladi-TRT-Osman-Ocalan-i-PKK-yi-cokertmek-icin-ekrana-cikardi/250828