İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hakimlerin telefonunu paylaşan Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Tezcan hakkında, istinaf mahkemesi üyelerine ilişkin sosyal medya paylaşımı sebebiyle soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Twitter'dan "Fatih Tezcan" kullanıcı ismiyle 23 Mayıs 2021'de "RT 5 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Ağar ve öteki sanıkların temize çıkma kararlarını bozan istinaf mahkemesi kararına ve heyetin ad listesine ulaştım. Heyet Başkanı başat M.H.Y'yı ve üye hakimler A.S ve A.A'nın bağlantılarını araştırıyoruz. Bilgisi olanlar için İhbar Hattı: 05398629999" biçiminde bir paylaşım yapıldığı hatırlatıldı. Hadi ve Süleyman Özışık'ın adreslerinde arama! Telefon ve bilgisayarlarına el konuldu

Açıklamada, bu paylaşım nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tezcan hakkında 3713 sayılı Terörle Uğraş Kanunu'nun (TMK) 6/1 ve Türk Suç Oluşturan Kanunu'nun (TCK) 277. maddeleri uyarınca resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Evinde arama yapıldı

Soruşturma kapsamında İstanbul Organize Suçlarla Çaba Şube Müdürlüğü ekipleri, Tezcan’ın evinde arama yaptı. Aramada dijital materyallere el konuldu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Savci-sorusturma-acti-Fatih-Tezcan-in-evinde-arama-yapildi/250829