Cumhuriyet Gazetesi İnternet Yayın Sorumlusu Oğuz Güven gözaltına alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada trafik kazasında vefat eden ve FETÖ ile yapmış olduğu mücadele ile tanınan Mustafa Alper'in vefatını, "İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti" manşeti nedeniyle gözaltına alındığı açıklandı. 

Basın konseyinden gözaltına tepki olarak yazılı açıklama geldi,

"159 gazeteci tutukluyken, 100 gazeteci aranırken yeni bir şok yaşadık. Cumhuriyet Gazetesi’nin İnternet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve gazeteci Serhat Yaruk’un sabah erken saatlerde gözaltına alındıklarını öğrendik.Gazetecilerin serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılanmalarının sağlanmasını beklerken, yeni gözaltılar ve yeni tutuklamalar, demokrasiyle bağdaşmaz ve bunun gerekçesi açıklanamaz. Artık kelimeler izleniyor, manşetler gözaltına alınıyor. Suç isnadı var ise ve ‘zanlı’ Cumhuriyet gibi köklü bir gazete haber sitesinin Yayın Yönetmeni ise, yapılacak şey onu ifadeye davet etmek olmalıdır. Evinden gözaltına almak, totaliter rejimlere özgüdür. Basın Konseyi olarak tüm gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını, cezaya dönüşen uzun tutukluluk uygulamasının bir an önce sona erdirilmesini ve yeni soruşturmaların doğrudan gözaltı ve tutuklamalara başvurulmadan sürdürülmesini istiyoruz."

Nedim Şener'e tepki var!
Gazeteci Nedim Şener, Oğuz Güven'in vefat eden savcı için attığı manşet nedeniyle Twitter hesabından, "Sevgili Orhan Erinç büyüğümüz, şu başlığı atan hayvanı Cumhuriyet çatısı altında tutmayınız" paylaşımında bulunmuştu.

Şener'e bu tepkisinde dolayı sosyal medyada, "Tetikçi" benzetmesi yapıldı.