Sedat Peker, 7. videosunu yayınladı. Peker, 1993 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Peker, Mumcu'nun derin devlet kadar öldürüldüğünü söyleyerek, "Uğur Mumcu şehittir. Saldırıdan sonra durum yerine birincil dışarı giden Mehmet Ağar'dır" ifadelerini kullandı. Suikastten daha sonra Mehmet Ağar'ın, Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'ya söylediği sözler her yerde gündeme geldi.

Sedat Peker, yayınladığı videolarla gündemi sarsmaya devam ediyor. Son olarak "Hayata korkusuzca bakanlar, ölümden korkmazlar" başlığı ile 7. videosunu yükleyen Peker, 24 Ocak 1993'te Ankara'da  arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban dışarı giden Uğur Mumcu hakkında şoke eden iddialarda bulundu.

Uğur Mumcu cinayetinin faili bilinmeyen olmadığını söyleyen Peker, Mumcu'nun uyuşturucu ve silah ticaretlerini araştırdığı için 'derin devlet' göre öldürüldüğünü söyledi.

Sedat Peker, Mumcu'nun Mehmet Ağar'ın talimatıyla öldürüldüğünü öne sürerek, "Uğur Mumcu şehittir. Saldırıdan sonra durum yerine birincil dışarı giden Mehmet Ağar'dır" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamalar...

Uğur Mumcu, görüşüne katılırsınız katılmazsınız. Kendimce şehittir. Namuslu adam, dürüst adam... Neden öldürüldü? Öldürüldüğü vakit yazdığı yazılara bakın. Terörden beslenen, terör lordları. Bunun üzerine çalışması. Terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, satışları olur ve tabanca ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor, yanına birincil gelen kim, katil en önce kazanç Mehmet Ağar. Eşine diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağıda iner.’ Bu ünlü sözdür, devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, pak adam, saf adam, tek başına bir adam. Derin PKK de var, unutmayın... Mehmet Ağar'ın yaptığı bütün işler kendi cebi içindi, yav bana işadamını arattırıyorlardı PKK'ye para veriyor diye. Yav abi bu adam Çorumlu nasıl PKK'li olur deyince, yav para veriyormuş diyor... Sonra biz adamı arıyoruz, bu gidiyor çantayla para alıyor.  Diyarbakır'da çocukların babalarına dışkı yedirilip o eziyet edilmeseydi, yav öldür adamı onu yapacığına, arama yapıyorsun kadını soyup, çocuğu görüyor. Bizim içimizdeki bir kaç aptal yüzünden.

diğer taraftan para lordları, uyuşturucudan silahtan beslenen. Uğur Mumcu, terörü yazıyor ama terörden beslenenleri yazınca adamı tak şehit ettiler.

UĞUR MUMCU ÖLDÜRÜLMEDEN 16 GÜN ÖNCE BU YAZIYI YAZMIŞTI

"kürt milliyetçiliğinin yayın organı "hür gündem" gazetesinde bana ve ilhan selçuk'a karşı saldırılar sürüyor.

gazetenin ayrıcalık sahibi, işadamı yaşar kaya, kürtler ve kürt ayaklanmaları konusundaki araştırmalarımıza ve yayımladığımız belgelere çok kızıyor. "kürtçü" sözcüğüne de o kadar öfkeleniyor.

araştırmadan, incelemeden ve aydınlanmadan korkmamak gerekir.

ben kendi hesabıma kürt milliyetçilerinin bütün yayınlarını okuyor ve bunlardan yararlanıyorum. yakında yayımlanacak bir yayınımda, kürt milliyetçileri ile istihbarat ajanları arasındaki ilişkilere ışık tutacak acayip belgeler açıklayacağım. umarım, kürt milliyetçisi ve işadamı kaya da bu yayınlardan yararlanır...

türkiye'de kürt halkını türk halkına, türk halkını da kürt halkına düşman edecek bir kanlı tuzak kuruluyor. birtakım halk müziği da bu kanlı tuzağa -mahsus ya da bilmeyerek- cihaz oluyorlar.

işadamı kaya, "kürt milliyetçisi" olmaktan niçin gocunuyor?
kaya'ya, bir mahkeme kararından bir tutam okuyalım:

"-zamanın sabık başbakanına diyarbakır fahri hemşeriliğinin verilmesi üzerine mezkur işlemin, bu zatın amerika'ya ziyareti arifesi ve sırasında türkiye'deki kürtçülük ve kürt milliyetçiliği cereyanı üstüne menfi bir tesir oluşturacağı kanaati ile diyarbakır belediye başkanına bu hissiyatını gösteren mektup yazdığını..."

genelkurmay askeri mahkemesi'nin 24 eylül 1965 gün ve 1965/125 sayılı gerekçeli hükmünün 99. sayfasında bulunan bu paragrafı işadamı yaşar kaya ile ilgilidir. yaşar kaya, adnan menderes'e fahri hemşerilik verilmesine hangi milliyetçilik namına karşısında çıkıyordu? illaki türk milliyetçiliği namına değil!

kararda kaya'nın, yasin gültaş adlı bir mit görevlisine nasıl "cihaz" olduğu da yazılı.

bunlar öğretici ve öğretici olaylardır. bu gibi siyasal akımları yönetmeye kalkanların, ajanlara aleyhinde itinalı olmaları birinci koşuldur. ikinci şart da, adları uyuşturucu madde kaçakçılığına karışanlardan uzakta durmaktır. kaya'nın çevresinde böyleleri varsa "haya" ve "hayasızlığı" buralarda aramalıdır.

işadamı kaya, "şark istiklal mahkemesi" ile "izmir suikastı davası"na bakan ve "üç aliler divanı" olarak adlandırılan mahkemeyi de birbirine karıştırıyor. şeyh sait ayaklanması davasına bakan "şark istiklal mahkemesi" başkanı mazhar müfit bey, asker yok valiydi. üyeler, ali saip ve müfit baylar asker kökenliydiler. savcı süreyya bey hukukçu, avni doğan da kaymakamdı.

bunlar, daha önce cumhuriyet'te yayımlandı. bu mahkemelerin "mahkeme" sayılmayacakları da yazıldı çizildi.

kaya, daha bu konuları bile bilmiyor. bilmediği, okumadığı, incelemediği konularda şoven milliyetçi dürtüleri ile sövgü doymuş yazılar yazmayı da aklınca hüner sayıyor.

işadamı kaya'nın etik dünyasındaki "haya" da bu..."

MEHMET AĞAR, GÜLDAL MUMCU'YA NE DEMİŞTİ

Uğur Mumcu'nun evinin önünde bombalı hücum sonunda katledilmesinden sonra Mehmet Ağar'ın, Güldal Mumcu'ya söylediği sözler tekrar gündeme geldi.

Güldal Mumcu anlatıyor: "Ağar,cinayetin karmaşıklığını açıklama yapmak için,’O Kadar bir meslek ama, bir duvar gibi Bir tuğla çekersek duvar yıkılır' dedi Ben de çekin o süre dedim.’Çekemem’ dedi. Çekerler aşağıda kalırsınız dediğimde yüzünde ‘Bunu yapmaya kimsenin gücü yetmez' der gibi bir ifade belirdi."

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sedat-Peker-den-sok-iddia-Ugur-Mumcu-yu-derin-devlet-oldurdu/250754