Sedat Peker'in 7. videosunda uyarı çeken bölümlerden biri, İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade göre Reşat ismindeki akrabasına zorlama yapıldığı iddiası oldu.

MedyaRadar'ın haberine tarafından Sedat Peker, daha önce de "akrabam" dediği Reşat Akif Fazlıoğlu üzerinden Soylu ile irtibatı olduğunu öne sürmüştü.

Son videoda ise bu kişiye karşı yorumlama yapması için zorlama yapıldığını dile getiren Peker, şu ifadeleri kullandı:

'SAKIN BÖYLE BİR HATAYA DÜŞME'

"Seni pek minik edeceğim ama kibrit kutusuna sığacaksın, hapishane emin ilerleyen zamanlarda fakat kibrit kutusuna sığacaksın. Bizim akrabaya baskı yapıyorsun yorumlama yapsın diye. Akraba makraba ayırmadım cümbür cemaat tescil aşağıda. Reşat Baba, severim sayarım. Allah’a ant olsun bir şeyler mırmır ediyor muşsun, paran fazla, işin iyi, sakın böyle bir hataya düşme." 

Süleyman Asilzade ile Sedat Fazloğlu'nun (sağdan ikinci) fotoğrafı çıkmıştı.

Peker’in en çarpıcı iddialarından birisi de, Soylu’nun, Peker’in akrabası Reşat Akif Fazlıoğlu’na “Ben İstanbul’a karışamıyorum” dediği üzerineydi. Peker sadece bununla da kalmayıp Raşat Akif Fazlıoğlu ve Süleyman Asilzade’nun telefon sinyallerinin incelenmesini ve bu vesile ile gerçeğin ortaya çıkacağını söyledi.

Peker, Aristokrat'yla haberleşmelerinden bahsederken, “Cenazede akrabam Reşat Fazlıoğlu’na ne söyledin? Akrabam Reşat Fazlıoğlu, senin bütün organizasyonlarını yapan kişi yok mi?" diye konuşmuştu.

Peker Fazlıoğlu ve Süleyman Aristokrat’nun telefon sinyallerinin incelenmesini ve bu vesile ile gerçeğin ortaya çıkacağını da söylemişti.

ASILZADE REDDETMİŞTİ: "AŞAĞILANMAYA RAZIYIM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütün iddiaları reddederek, “mafya pisliği” dediği Peker hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Soylu, Peker ile ilişkisinin kanıtlanması halinde “idam” dahil her cezaya razı olacağını da söylemiş, "Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım" ifadelerini kullanmıştı.

İKİ YEĞENLE FOTOĞRAFLARI ÇIKMIŞTI

Sedat Peker’in “akrabam” dediği, Gaziosmanpaşa’da Gopark adlı AVM’nin de sahibi olan Reşat Fazlıoğlu’nun yeğenlerinin Asilzade ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Tele 1’in gündeme getirdiği fotoğrafta, AKP’nin Tekirdağ 5. Olağan İl Kongresi’nde, Soylu'nun Egzersiz ve Sosyal Emniyet Bakanı olarak tahsis yaptığı dönemde Sedat Fazlıoğlu ile görülüyordu. Sedat Fazlıoğlu'nun Reşat Fazlıoğlu'nun yeğeni olduğu belirtilmişti.

Süleyman Asilzade’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu 3 Nisan 2016 tarihinde Reşat Fazlıoğlu’nun yeğeni Hakan Fazlıoğlu’nun Gaziosmanpaşa’da kıyılan nikahının şahitliğini yaptığı ve lokal medyada buna ilişkin fotoğrafın yayınlandığı ortaya çıkmıştı.

Medyaradar.com

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sedat-Peker-in-uyardigi-Resat-Baba-kim/250806