Sedat Peker hakkında 3 Şubat 2019 tarihinde tarihinde Ataşehir ’de bir açılış sırasında yaptığı konuşmada ulusa silahlanma çağrısı bulunduğu iddiası üzerine soruşturma başlatılmıştı. “Kabahat islemeye tahrik” ve “milleti kin ve husumete tahrik etme” kabahatlerinden başlatılan soruşturma kapsamında Sedat Peker avukatıyla beraber Kartal ’daki Anadolu Adalet Epilepsiyi ’na geldi.

'KABAHAT UNSURU YOKTUR'

Kuşkulu sıfatıyla Terör ve Teşkilatlı Kabahatler Soruşturma Ofisi Savcısına ifade veren Peker ’in, “Konuşmamı arttayım. Kabahat unsuru yoktur” dediği bilindi. Takribî yarım saat süren ifade operasyonunun ardından Sedat Peker, adliyeden dağıldı.

LAFLARI HADİSE YARATMIŞTI

Sedat Peker konuşmasında şu ifadelere yer vermişti;

"Tercihlerden sonra hem yayılımcı eforların hem de onların ülkemizdeki uşaklarının kimileri şimdiden tercihlerle alakalı Yüksek Seçim Kurulunu tanımadıklarını söylüyorlar. Tercih neticelerine göre insanları, partililerini caddelere dökecekler. Bunun emeli terör örgütleri üyelerinin de o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve devirmeleridir. Polisimiz, askerimiz eforludur ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin caddelerini karış karış gözetecekler.

Bu nedenle olanağı olanlar kesinlikle ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, kesinlikle hazırlıklı olsunlar. Biz makûsa hazır olalım da iyi kazançsa amenna"

İHA