Vaka, merkez Yıldırım ilçesi Ulus Semti 4'şöhretçi Çakmak Sokak'ta 25 Eylül 2018 günü yaşandı. Kütahya Domaniç'ten Bursa'ya gelen Ümit Varol, bir zamandır beraber olduğu Şengül Vatanperver ’i kendisinden ufalamak isteyince arabada üzerine benzin döküp yaktıktan sonra çıplak halde yola attı. Kendisi de yaralanan saldırgan arda bile bakmadan arabayla kaçtı.

Korku saniye saniye kameralar tarafından kaydolundu. Etraftakilerin takviyesine koştuğu ağır yaralı Şengül Vatanperver, sağlık kurumuna kaldırıldı. Kısa müddet sonra Ümit Varol da polis tarafını tutuldu. İkili Kocaeli'nin Derince ilçesindeki yanık merkezinden İstanbul'a sevk edildi. Şengül Vatanperver, 27 Eylül Perşembe günü hayatını yitirdi. İstanbul Bağcılar Devlet Sağlık Kurumu Yanık Merkezi'ne sevk edilen Ümit Varol ise rehabilitasyonunun ardından polis ekiplerince getirildiği Bursa ’da hapsedilerek, cezaevine konuldu.

Bursa Cumhuriyet Savcısı Ergün Gündüz tarafından yürütülen soruşturma bitirildi. Savcı Gündüz, Şükrü Varol hakkında 'kaliteli adam öldürmek' kabahatinden 'ağırlaştırılmış müebbet' mapus cezası istemiyle iddia belgesi hazırlayarak, Bursa 13 ’şöhretçi Ağır Ceza Mahkemesi ’nde dava açtı.

5c593659ae298b3fba210780

Takribî 4 ay süren soruşturma sonunda hazırlanan iddia belgesinde Varol ’un soruşturma düzeyinde verdiği ifadesi de yer aldı.

İfadesinde vaka anında us sıhhatinin yerinde olmadığını korunan Varol'un, "Vaka günü Şengül Vatanperver'in kızını mektebe vazgeçtikten sonra ağaçlık alana gidip arabada konuşmaya başladık. Aramızda kavga çıktı. Bana 'seni de kendimi de öldürürüm' dedi. Hiddetlenerek her zaman taşıtımın valizinde bulunan yakıt bidonunu alarak, kendi kollarıma döktüm. O da hiddetlenip yakıt bidonunu alarak kendi üzerine döktü. Münazaramız devam edince ben asaplarıma dominant olamayıp kendimi yaktım. Aramızda azıcık mesafe vardı ama o da alev aldı. Onu söndürdüm, daha sonra otomobile bindik. Bursa'yı öğrenmediğim için, sağlık kurumuna gitmek üzere Şengül'e sağlık kurumunun yerini sordum. O esnada kardeşiyle görüşüyordu. İnat edip sağlık kurumunu tasvir etmedi ve 'Beni burada indir' dedi. İnsanların yanında otomobilden indirdim, sonra dönüp çantasını ve telefonunu aldı. Daha sonra ben de hareket ettim, kendimi öldürmek istedim, sefil durumdaydım, akli balansım yerinde değildi. 2 kere kaza yaptım; fakat kendimi öldüremedim. En son park gibi bir yerde durdum ve ambulansı arayıp beklemeye başladım" dediği kaydolundu.

Ümit Varol, önümüzdeki ay dominant önüne çıkacak.

Kaynak: DHA