SEO Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

E-ticaret; 2020’li yılların parlayan yıldızı olmaya adaydır. Küçük, orta veya büyük olmasından bağımsız bir şekilde her firmanın e-ticaretten daha çok pay almak istediğini söylemek gerekir. Bu noktada, SEO çalışmaları yapılması zorunlu hale gelir. Ancak, SEO çalışmalarını deneyimli ve alanında uzman bir SEO ajansı gerçekleştirmelidir. İyi bir firma ile çalışılmadığı takdirde internet sitesinin SEO performansında herhangi bir farklılık olmaz. Ayrıca, sitenin Google arama motorlarında üst sıralarda yer alması da imkansız hale gelir.

SEO Ajansı Seçimi Nasıl Olmalı?

Takdir edersiniz ki, piyasada çok sayıda SEO ajansı vardır. Fakat, her ajansın aynı kalitede hizmet verdiğini söylemek imkansızdır. Bunun yanı sıra, SEO ajansının vermiş olduğu hizmeti gösteriş şekli de değişkendir. Sektörün rekabetçi şartlarını bilen, profesyonel ve referansları sağlam bir SEO ajansı tercih edilmelidir. Bu noktada, SEO ajansı seçimi sırasında aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade edebiliriz.

  • Deneyimli bir ajanstan hizmet almak bir gereklilikten ziyade bir zorunluluktur. Bir başka deyişle, SEO ajansının geçmiş yıllara dair çalışmaları ve deneyimleri hakkında bilgi alınmalıdır. Ajansın hangi işletmelerle çalıştığı ve çalışmalarını başarılı sonuçlar ile tamamlayıp tamamlamadığı son derece önemlidir.
  • Her SEO ajansının farklı bir çalışma prensibi vardır. Bazıları; birtakım işleri yaptırmak adına farklı firmalardan destek alırlar. Bir başka deyişle, kendilerinin yapması gereken işleri başkalarına yaptırabilirler. Bu durum; söz konusu ajansın profesyonel olmadığını gösterir. Ancak, yine de bu tür firmalar ile çalışıldığı takdirde işlerin ne kadarının başkaları tarafından yapılacağı muhakkak öğrenilmelidir.
  • SEO ajansı; SEO çalışmaları esnasında işletmeden birtakım bilgi ve veri talebinde bulunur. Ajansın hangi bilgileri isteyeceği ve ne kadar sıklıkla bilgi talebinde bulunacağı öğrenilmesi gereken hususlar arasındadır.
  • İşletmeler; SEO çalışmalarından olabilecek en kısa sürede verim almayı isterler. Bu yüzden, SEO ajansından çalışmaların ne zaman sonuç vermeye başlayacağına dair bilgi isterler. Fakat, profesyonel bir SEO ajansının bu soruya cevap vermesi mümkün değildir. Çünkü, Google; algoritmalarını istediği zaman değiştirebilir. SEO ajanslarının bu duruma müdahale etmeleri mümkün değildir. SEO çalışmalarının kısa süre sonra olumlu sonuç vereceğini iddia eden ajanslardan kesinlikle uzak durulmalıdır.

İyi Bir SEO Ajansı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

  • Anahtar kelime; SEO çalışmaları adına hayati öneme sahiptir. Ajansın anahtar kelime seçiminde hangi stratejileri izlediği dikkate alınmalıdır. Bu noktada, Seo ajansı; işletmenin hangi sektörde olduğunu ve nasıl işlerle ilgilendiğini en iyi şekilde analiz etmelidir. Rekabet şartlarına uygun bir anahtar kelime stratejisi belirlemelidir.
  • SEO ajanslarının SEO dışında farklı işlerle ilgilenip ilgilenmediği de dikkate alınmalıdır. İsteyenler; yalnızca SEO odağında iş yapan firmaları tercih edebilirler. Bunun yanı sıra, dijital pazarlamanın farklı kollarında da faaliyet gösteren firmalar ile de çalışılabilir.