Ankara ve İstanbul’da toplam 3 cinayetin faili olarak aranan Atalay Filiz’in yakalanması için yürütülen soruşturma da ilginç bir detay daha ortaya çıktı.
Aranan şüpheli Filiz’in tarih öğretmeni Fatma Kayikçi’yi öldürdükten sonraAdapazarı’na gittiği ve ismi açıklanmayan bir kadından 3 bin lira para aldığı iddiaedildi. Kadının polis tarafından ifadesi alındığı öğrenildi. Öte yandan şüphelininİzmir’e giderken birkaç otobüs değiştirdiğı kimlik bilgilerinin ortaya çıkmaması için mola yerlerinden otobüslere bindiği öğrenildi.

Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkci’nin de aralarında bulunduğu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz’in İstanbul’da işlediği cinayetin ardından Adapazarı’na gittiği ve burada bir avukat kadınla görüştüğü belirlendi. Şüphelinin burada kadının cep telefonu alarak biriyle görüştüğü öğrenildi. Birkaç dakika sürentelefon görüşmesinin ardından görüştüğü kadından da 3 bin lira alan şüphelinin oradan ayrıldığı belirtildi. Polisin şüphelinin görüştüğü kadına ulaştığı ve ifadesini aldığı belirtildi. Kadının şüpheliye para vermediğini söylediği belirtildi. Filiz’in konuştuğu kadının cep telefonundan kimi aradığının tespit edilmesi çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan şüphelinin İstanbul’dan İzmir’e giderken birkaç kez otobüs değiştirdiği, kimlik bilgilerini vermemek için mola yerlerinde araç değişikliklerini yaptığı belirtildi. Şüphelinin yakalanması için sürdürülen operasyon aralıksız sürüyor.

BARO BAŞKANI: AVUKAT GÖZALTINDA DEĞİL

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Bazı yerlerde avukatın gözaltına alındığı yönünde haberler yer aldı. Ancak bu doğru bir bilgi değil. Hem başsavcı bey ile hem de il emniyet müdürü ile görüştüm. Gözaltına alınan bir avukat söz konusu değil. Burası küçük bir yer. Tüm avukatlar birbirini tanır. Avukatları da töhmet altında bırakan bu durumun düzeltilmesi gerekir" dedi.