Kara para aklamakla suçlanan firari meslek insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Mehmet Demir, ABD'nin talebi üstüne, Korkmaz'ın Avusturya'da tutuklandığını ifade etti.

SÖZCÜ'den İsmail Saymaz'ın haberine tarafından; Demir, suçlama sürecinin Avusturya'da devam edeceğini kaydederken, Türkiye'nin de iade talebi olduğunu söyledi.

ABD'de Utah Federal Savcılığı, mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep etmişti.

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz bugün Avusturya’da tutuklandı. Korkmaz, ABD’nin, hakkında çıkardığı tutuklama kararı doğrultusunda tutuklandı. Korkmaz’ın Avusturya’ya bugün geçtiği öğrenildi. Avukatları, ABD’ye iadesi sürecinde tutuksuz yargılanmasını talep edecek. pic.twitter.com/RUDxjLPcGy

— Dinçer Gökçe (@DinerGke) June 19, 2021

2014-2018 yılları aralarında Türkiye'ye gönderilen paralar ile Sezgin Baran Korkmaz'ın kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji ilk önce elde etmek üzere çoğu öbür yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı yine kardeşlerin duruşmalarda verdiği bilgilerle ortaya çıkmıştı.

Kingston Kardeşler Türkiye'ye gönderdiği paraların işlem belgeleri de dahil almak üzere, Sezgin Baran Korkmaz ve Sezgin Baran Korkmaz'a yakın diğer Türkiye irtibatları ile ilgili iletişim bilgilerini de Amerikalı savcılarla paylaşmıştı.

Benzer duruşmalarda davalı olan ve Sezgin Baran Korkmaz ile Kingston Kardeşleri tanıştıran ve işbirliği yapan Lev Dermen de; suçlu bulunarak mahkum olmuştu. Asıl adı Levon Termendzyan olan Dermen'in Sezgin Baran Korkmaz'nın Türkiye'deki finansörü olduğu bahis edilmişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sezgin-Baran-Korkmaz-ABD-nin-talebi-uzerine-Avusturya-da-tutuklandi/251998