Organize kabahat örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in iddialarının arkasından SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz gündeme geldi...

Kara para temize çıkartma suçundan hakkında tutuklama kararı yer alan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz'ın meslek hayatına nasıl başladığı ve nasıl bu dek yükseldiği tartışma konusu oldu. 

Karslı olan Sezgin Baran Korkmaz, verdiği röportajlar iş hayatına kundura boyacısı olarak başladığını söylemişti. Korkmaz, o günleri şöyle anlatmıştı:

“Küçük bir tahtadan üretilmiş bir boya sandığından, 5 bin kişinin üstünde çalışan bir holdinge getirebilme keyfi... O yüzden çok sevinçle anlatıyorum, gururlanarak anlatıyorum.”

BADANA SANDIĞINI ALAN MİLLETVEKİLİ

Odatv, Korkmaz’a ilk badana sandığını alan kişiyi yazdı.

Sezgin Baran Korkmaz'a o sandığı alan isim CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’di...

“FUKARALIĞINI TANIDIM, ZENGİNLİĞİNİ BİR TÜRLÜ TANIYAMADIM”

Kendisine ulaştığımız Tekin, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Sezgin Baran Korkmaz 1998'den bahsediyor. O dönem ben Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı yapıyordum. Bütün hatırlamıyorum. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Kapıma gelen herkese yardımcı oluyorum. Kendisi de Karslı. Hemşerilik ilişkimden dolayı gelmiştir. Gelen hemşerilerime tezgâhtar olmaya çalışıyorum. Kendisiyle bir gün bir düğünde tanıştık. Kendisi de bana gelip birincil badana sandığını benim aldığımı söyledi. Fukaralığını tanıdım, zenginliğini bir türlü tanıyamadım."

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sezgin-Baran-Korkmaz-in-meshur-boyaci-sandigini-hangi-milletvekili-aldi/252008