Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş imzasıyla, 17 Ocak 2019 tarihinde tüm ünitelere yolladığı fotoğrafı yazıda, sigara içen personele yaptırım kararı aldı.

Ulusal Gazete ’de yer alan habere göre; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzalı yazıda, personelin hacca veya umre misyonu sırasında, otel önlerinde ve sarih alanlarda sigara içmesinin yurttaşlar tarafında çok rakamda şikâyet mevzusu olduğuna dikkat sürükleyerek "Bu haysiyetle, bu sene yapılacak hac vazifeli tercih ziyaretlerinde sigara içmeyen personel, sigara içen personele seçim edilecek; daha sonraki senelerde de sigara içen personele hac misyonu verilmeyecektir" denildi.

“EHEMMİYET VE ÖNCELİK VERDİĞİNİZ HUSUSLARIN BAŞINDA YER ALMAKTADIR”

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tüm ünitelere yolladığı Başkan Ali Erbaş imzalı "Sigara İçilmemesi Hakkında Direktif" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Başkanlığımız hac organizasyonu ile mukaddes topraklara giden yurttaşlarımızın hac imanlarını sahih, sıhhatli ve huzurlu bir biçimde yerine getirebilmelerinde personelimize büyük misyon ve mesullük düşmektedir. Bu sebeple organizasyonumuzun her kademesinde misyon yapacak personelimizin ehliyetli ve liyakati olması Başkanlık olarak ehemmiyet ve öncelik verdiğiniz hususların başında yer almaktadır.

Bu ehemmiyet ve önceliğimize karşın gerek konvoylarda gerekse takımlarda misyon alan bazı personelimizin otel önlerinde ve sarih alanlarda sigara içtikleri müşahede edilmişti. Hiç kuşku yok ki, bu vaziyet mukaddes toprakların manevi atmosferine yakışmadığı gibi kılavuzluk yaptığımız hac yolcularımızın da misalli ve kılavuzluk noktasında temennilerine uygun düşmemektedir. Uygun düşmediği için de bu mevzuda organizasyonumuzla hacca veya umreye giden yurttaşlarımızdan Başkanlığımıza rakamsız şikâyet arzuhali gelmiş ve hala gelmektedir.