İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Havaalanı’nda çalışan 700 takside yaptığı denetimde taksimetreleri standartlara uygun olmayan 400 taksinin egzersiz iznini kaldırdı.

İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren taksileri kullananlar, İBB’ye yaklaşık 1 yıldır taksimetre ücretlerinin öbür olduğu konusunda şikayette bulunuyordu.

Son olarak bir aile, İstanbul Havalimanı’ndan 2 farklı taksiye bindi, Pendik’e gitti. Peş peşe dışarı giden 2 taksiden biri 282 lira yazarken diğeri 304 lira yazdı. Aile hemencecik davacı oldu. Bunun üzerine İBB yetkilileri harekete geçti.

YÜZDE 10 DAHA POZITIF

Ekipler 16 Temmuz’da, İstanbul Havalimanı’nda hizmet veren 700 takside denetleme yaptı. 400 taksinin NTaksi denilen kendi yazılımlarını kullandıkları ve bu yazılımın İBB’nin taksimetre yazılımı olan İ-Taksi’yle entegre olmadığı belirlendi. NTaksi yazılımının, İBB’nin belirlediği taksimetre ücretiyle ahenkli olmadığı, bu yazılımla yüzde 8-10 aralarında daha fazla taksimetre ücreti alındığı iddia edildi.

‘TAM OLARAK DENETİM DIŞI

İBB yetkilileri, “Havalimanı taksicileri kendi yazılımlarını geliştirmişler. Bütün Olarak kontrol dışı. Çalışmaları durduruldu. Fakat bayramda çalışamayıp mağdur olmamaları için geçici olarak açıldı. Pazartesi günü, İstanbul Taksiciler Odası ve Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’yle bir araya gelinerek çözüm sağlanacak” derken, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu şu açıklamayı yaptı: “İ-taksi İBB’nin. Ama taksiler Bi-taksi, Ntaksi gibi özel firmalarla da çalışabiliyorlar. İBB diyor oysa ‘İ-taksimi kullanacaksınız, bambaşka bir aplikasyon kullanılıyorsa benim sistemime entegre olacak.’ Havaalanı taksileri de Ntaksi’yi kullanmış fakat İ-Taksi’yle entegre edilmemiş. NTaksi’nin taksimetresini ben de test ettim. Ama arti yazma değil. Bu iddialara katılmıyorum.”

Fatma Aksu/Hürriyet

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sikayetler-dogru-cikti-Fazla-yazan-400-havalimani-taksisi-baglandi/253230