Sözcü gazetesindeki habere göre, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’yi hedef alan ‘şike’ soruşturmasının temelini oluşturan ‘Gölge Proje’yle ilgili Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 12 Aralık 2014’te bir şikayet dilekçesi sundu. İddiaya göre polis memuru Lokman Yanık’a bu ‘projede’ önemli rol verilmişti. Yanık, soruşturma dosyasının ilk evrakını 14 Kasım 2010’da hazırlamaya başladı.

3 TEMMUZ’UN PROJE NUMARASI: 2010/10
Lokman Yanık’a göre, Sedat Peker isimli bir suç örgütü var, bu örgütün futbol dünyasında uzantıları (Olgun Peker, Mecnun Odyakmaz) bulunmakta. Yıldırım savcılığa verdiği dilekçesinde şöyle diyor: “… İstanbul ilinde ikamet eden Giresunspor Başkanı Osman Çırak ile resmi olmayan bir görüşme yapılmıştır. Mevzuata aykırı olarak gerçekleştirilen bu gayri resmi görüşmede Osman Çırak isimli şahıs Olgun Peker ve Giresunspor özelinde bazı beyanlarda bulunmuştur. Görüleceği üzere soruşturmayı başlatan ve asayiş şubede görevli Lokman Yanık isimli polis memuru her nedense saat 22.30’da böyle bir rapor almak mecburiyeti duymuş, hazırladığı raporu Gasp Büro Amirliği’ne sunmuştur.”
Ve bu raporla birlikte ‘film’ sarmaya başlıyor. Yanık’ın raporu, Asayiş Şube’den ‘şike ve bahis’ başlığıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderiliyor. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç imzasıyla 1 Aralık 2010’da 529514 sayılı yazı ile soruşturma talimatı verilmesi talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapılıyor, Savcı Zekeriya Öz’e dosya veriliyor. Fenerbahçe için hazırlanan 3 Temmuz’un proje numarası 2010/10 oluyor!

Kaynak: sozcu.com.tr