Ankara 17. Bölge İdare Mahkemesi’nin kulelerle ilgili üç ayrı karar verdiğini söyledi. Aygün “Haklılığım ortaya çıktı. Belediyenin, ruhsatımı iade etmesi gerekiyor” dedi. Belediyeye tarafından TOGO binalarının hukuka tutarsız pozisyonunda en küçük bir değişim yok.

Ankara eski Ticaret Odası Başkanı ve CHP eski milletvekili Sinan Aygün'ün Ankara'da yaptırdığı 27'şer katlı TOGO Kuleleri, Danıştay'ın bakımlı emsal artışının usulsüzlüğü, şehircilik ilkelerine kuraldışılık ve binanın kaçak yapı edildiği gerekçeleriyle Büyükşehir Belediyesi kadar mühürlenmişti.

Aygün, Ankara 17. Bölge İdare Mahkemesi'nin kulelerle ilgili üç bambaşka karar verdiğini söyledi. Aygün “Haklılığım ortaya çıktı. Belediyenin, ruhsatımı iade etmesi gerekiyor” dedi.

27'şer katlı TOGO Kuleleri şu anda mühürlü.

Buna karşın Ankara Büyükşehir Belediye yetkilileri ise “Kararının gerekçesi; konunun esasına ilişkin olmayıp sadece şekle ilişkindir.

Verilen bu hak kararları ile şirketin haklılığı ortaya konmamış, tersine mahkeme kararlarının gerekçelerinde de bahsedildiği gibi dava konusu yapının plan iptalinin kesinleşmesi ile birlikte ruhsatsız yani kaçak duruma düştüğünün değişmez hale geldiğini” söylediler.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, 20 bin metrekare yapılması gereken binanın 120 bin metrekareye haksız olarak çıkarıldığını açıklamıştı.

Belediye yetkililerine göre TOGO kuleleriyle ilgili yeni bir karar alınacak.

Belediyeye tarafından TOGO binalarının hukuka aykırı pozisyonunda en minik bir değişim yok.

Saygı Öztürk/Sözcü

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sinan-Aygun-Mahkeme-beni-akladi-Mansur-Yavas-Degisen-bir-sey-yok/250835