SİVAS Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle kümes hayvancılığını geliştirmek için çiftçilere 10 bin adet et ve yumurta civcivi dağıtıldı.
Sivas'ta organik tarımı geliştirmek, yaz aylarında ortaya çıkan kene ile mücadele etmek için harekete geçen Sivas Ziraat Odası Başkanlığı, '14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü' nedeniyle odaya kayıtlı çiftçilere 10 bin et ve yumurta civcivi dağıttı. Sivas Ziraat Odası Başkanlığı bahçesinde yapılan dağıtımda çiftçiler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kontrolleri yapılmış civcivleri teslim aldı. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, şöyle dedi:

"Geçen hafta dağıttığımız tavukların devamı olarak bu haftada hem Dünya Çiftçiler Günü olması nedeniyle bu kez 10 bin civciv dağıtıyoruz. Çok az bir ücret karşılığında veriyoruz ve bunun desteklemesini de biz yapıyoruz. Köylerimize son dönemde tavuk kalmadığını görüyoruz. Organik yumurta diye bir şey kalmamış. Ziraat Odası olarak buna önderlik yapmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Şu anda baharın gelmesiyle kene olayı çok çıktı. Biliyorsunuz tavuklar kenelerin en büyük düşmanı, kenelerle de tbu sayede mücadele etmiş olacağız.

Vatandaşımız, çiftçimiz isterse bu kampanyaları tekrar edeceğiz. Köylerimize bir hareketlilik getirdiğimizi, alanların da çok memnun olduğunu görüyoruz. İnşallah en kısa zamanda da tüm Sivas'ımıza organik yumurta ve organik tavuk eti yedireceğiz."