Yarın gerçekleşecek Bakanlar Toplantısı'ndan çıkacak kararlar ilgiyle bekleniyor.

Bakanlar Toplantısı'nda maske takma zorunluluğu, sokağa çıkma kısıtlaması gibi konuların gündeme geleceği tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buluşma sonrası açıklayacağı kararları bekleyenlerden biri de turizm sektörü. Onlar da KDV desteğinin uzatılmasını istiyor.

İki haftada bir yapılan Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Toplantısı, NATO toplantısı nedeniyle geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmedi. Toplantının bu hafta yapılması beklenirken yeni herif koronavirüs (Kovid-19) olgu sayılarının düşmesi ve aşılama sayısının artmasıyla birlikte Pazar günü yasaklarının kaldırılması, sokağa çıkma yasağı saatlerinde değişiklik yapılması gibi konuların masaya yatırılması bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA GEVŞEME OLACAK MI?

Derece Derece normalleşmeyle birlikte 1 Haziran'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00'dan sonra uygulanacak şekilde düzenlendi. Hafta sonlarında Cumartesi günleri hafta içi uygulanan kuralların uygulanması, Pazar günleri ise sokağa çıkmak bütün gün geçerli olacak şekilde kısıtlandı.

Bu uygulamanın devam edip etmeyeceği veya değiştirme yapılıp yapılmayacağı Bakanlar Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla muhakkak olacak.

MASKE TAKMAYA DEVAM EDİLECEK Mİ?

Maske takma zorunluluğunun ne zaman kaldırılacağı ise en çok merak edilen konular aralarında yer alıyor. Bakanlar Toplantısı'nda bu konun da gündeme gelmesi bekleniyor.

TURİZMCİLERİN GÖZÜ TOPLANTIDA

Toplantı sonrası turizmciler de yorumlama bekliyor. Turizmcilere sağlanan ve bu ay sona erecek KDV desteğinin uzatılmasının da gündem konularının arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sokaga-cikma-yasagi-sona-erecek-mi-Gozler-kabinede-/252011