GÖNÜLLÜ OLDULAR
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ikinci yıl dönümünde, aileler kaybettikleri yakınlarının mezarları başında Kuran- Kerim okudu, gözyaşı döktü. Kimi madenci çocukları, babalarının mezarlarına dersleriyle ilgili bilgi verip çizdikleri resimleri bıraktı, kimi madenci yakınları da kaybettiklerini anlattıkları yazıları koydu.

Anma töreninde Kızılay gönüllüsü olarak gelen lise öğrencisi iki kızın hikayeleri ise yürekleri dağladı.

Faciada can veren İbrahim Duman'ın kız kardeşi lise öğrencisi Büşra Duman ile Sefer Hazar'ın kızı Aysel Hazar, törenlerde şehitliği ziyaret edenlere yardım etmek için Kızılay gönüllüsü oldu. Yaşıtları gönüllü gençlerle, gelenlerin ihtiyaçlarını gidermek için çabalayan Büşra Duman ve Aysel Hazar, bir süre sonra metanetlerini korumaya çalışmalarına rağmen, yaşadıkları acıya daha fazla dayanamayıp yakınlarının mezarları başında gözyaşı döktü. Büşra Duman'ı annesi Zehel Duman ve babası İsmail Duman, teselli etmeye çalıştı. Oğlunun acısının yanı sıra kızının gözyaşlarını silen anne Zehel Duman, “Kızılay kazadan sonra çok yardım etti. Kızım da onlara yardım etmek için okula gitmesi gerektiği halde buraya gelip gönüllü oldu. Ama ağabeyinin ve diğer can verenlerin acısına dayanamadı" dedi. Aysel Hazar'ı da, arkadaşları teselli etti. Ak parti milletvekili Recai Berber de sohbet etti.

RESMİ TÖRENDE, ŞEHİTLER İÇİN DUA
Soma Madenci Şehitliği'ndeki resmi anma töreni, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Milletvekili Recai Berber, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin şehit mezarlarına çiçek bırakmasıyla başladı. Törende şehitler için kuran okundu. Manisa Müftüsü Sinan Cihan, 301 madenci için dua etti.