İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi.

İstanbul ilk kez elde etmek üzere Marmara Bölgesi'nde hissedilen bir yer sarsıntısı meydana geldi. AFAD, saat 15.08'de gerçekleşen sarsıntının büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı.

AFAD verilerine kadar saat 15:07’de İstanbul’un Kartal ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlara kısa süreli panik ve korku yaşatan zelzele yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 15 kilometre derinlikte gerçekleştiğini büyüklüğünün 4.2 merkez üssünün Sultanbeyli olduğunu duyurdu.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi, sosyal ağ hesabından zelzele ile ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07’de #Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir #yer sarsıntısı meydana gelmiştir. Emniyet ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun.” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medyadan  “İstanbul'un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici fakat #yer sarsıntısı gerçeğinin şehrimizin manâlı bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul.” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı da “İstanbul’da saat 15.07’de 3,9 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı meydana geldi. An itibariyle negatif her hangi bir ihbar ulaşmadı. Geçmiş olsun” mesajını paylaştı.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son İstanbul depremiyle ilgili yaptığı birincil değerlendirmede, “İstanbul Kartal’da M3,9 büyüklüğünde gelip geçici bir depremcik oluştu. Zelzele büyük deprem beklediğimiz belli başlı kırık üstünde gelişmedi. Yerel bir gerginlik boşalması. Büyük depremin etap sesleri falan değil. Arkasından büyük yer sarsıntısı beklemiyorum” dedi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Son-dakika-Istanbul-da-korkutan-deprem/251992