İlhan Yerlikaya'nın istifasıyla boşalan RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin seçildi. Yerlikaya'nın, 25 Kasım 2015'ten beri yürüttüğü başkanlık vazifesinden, anne ve babasının sıhhat meseleleri nedeniyle dün bölmesinin ardından Heyet azaları toplandı.

Buluşmada, RTÜK Başkanlığına Heyetin azalarından Ebubekir Şahin seçildi. RTÜK Abonesi ve Başkan Vekili Esat Çıplak'ın ise bu vazifesine devam etmesi kararlaştırıldı.

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

Ebubekir Şahin, 1974'te Rize Çayeli'nde doğdu. İlköğrenimini Rize'de, lise eğitimini Sakarya'da bitiren Şahin, 1995'te Gazi Üniversitesi İrtibat Fakültesi Ulusla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun oldu, 2002'de Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı.

Şahin sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi bir hayli müessesede idareyicilik misyonlarında bulundu.

Anadolu Ajansı Genel Müdür Destekçiliği de yapan Şahin, Aile ve Sosyal Siyasetler Bakanlığında Müsteşar Dayanakçılığı ve Müsteşarlık misyonlarında bulundu. Şahin, 16 Ekim 2017'den beri RTÜK abonesiydi. Anadolu Ajansı