Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri obüsleri, Afrin ilçesinin güneydoğusundaki Tel Rıfat'taki teşkilat maksatlarına gece saatlerinde 20'den fazla atış asıllaştırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Tel Rıfat'ta yuvalanan teşkilat maksatlarına müteveccih dün 12, evvelki gün ise 5 obüs atışı yapmıştı.

TEL RIFAT'IN GİDİŞATI

Arap toprağı Tel Rıfat, 3 yıldır YPG/PKK'nın işgali altında. Teşkilat, Tel Rıfat'tan başlayıp Münbiç'e uzanan hattı "Şehba kantonu" olarak adlandırıyor.

YPG/PKK'lı teröristler, 2016'nın başında Afrin'den güneydoğuya doğru dağılarak Tel Rıfat'ı işgal etmişti. YPG/PKK, bu yolla Fırat Nehri'nin doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrin'i karadan birleştirmek için arada kalan bölgeleri ele geçirmeyi hedeflemişti.

YPG/PKK, böylece Suriye-Türkiye hududu süresince devamlı kontrol kuşağı oluşturacaktı.

Ancak Tel Rıfat ve Münbiç arasındaki Bab ilçesi, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunuyor. Bu sebeple terör örgütü Tel Rıfat-Münbiç irtibatını sağlayamıyor.

Tel Rıfat ve etrafında yaşayan 250 bin sivil, YPG/PKK işgalinin ardından göç etmek zorunda kaldıkları Fırat Kalkanı bölgesine komşu, karşıların hakimiyetindeki Azez'de barınıyor.

Anadolu Ajansı