Sosyal Medya Yönetim Araçları

Sosyal medya yönetimi çok önemlidir. Sosyal medya yönetim araçları doğru bir şekilde kullanılarak marka bilinci, ziyaretçi sayısı ve ziyaretçilerin geri dönüşü sağlanır. Ayrıca sosyal medya yönetimi düşük maliyetli bir yoldur.

Sosyal Medya Yönetim Araçlarının Önemi

Sosyal medya yönetim araçları sadece bir platform ile planlama yapmayı, raporlama yapmayı ve yönetmeyi sağlar. Bu platformlar sayesinde seo rendesi yapılarak verimli bir sosyal medya alanı elde edilir. Bu sayede sosyal medya platformları etkili bir şekilde kullanılır. Bu araçlar sayesinde sosyal medya platformlarında ki başarılar analiz edilerek daha iyiye taşınır.

Etkili Bir Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

İlk olarak hedef belirleme yapılmalıdır. Ayrıca sürekli olarak güncellemesi yapılan sosyal medya planı olmalıdır. Kişiler sosyal medya yönetimi araçlarını kullanmaya başlamadan önce etkili sosyal medya kullanımını öğrenmelidir. Bu noktada sosyal medya planı hazırlamayı öğrenmek ilk aşamadır. Ayrıca en çok tercih edilen sosyal medya alanlarının özelliklerini iyice öğrenmek gerekir. Tüm bunların yanısıra sosyal medya yönetimi esnasında gerekli araçları kullanmakta önemlidir. Ayrıca Ankara seo araştırması ile de yardım alınabilir.

Önerilen Sosyal Medya Yönetim Araçları

• Hootsuite

• Buffer

• Sprout Social

• Eclincher

• Sendible

• Meetedgar

 Hootsuite

Kişiler Hootsuite sayesinde bütün sosyal medya alanlarını bir yerden yönetir. Hootsuite sayesinde içerik planlaması yapılabilir. Bütün planlı içerikler görüntülenir. Ayrıca sosyal medya üzerinden paylaşılacak olan içerikler toplu bir şekilde CSV formatında yüklenebilir. Otomatik planlama yeteneği vardır. Bu şekilde sosyal medya paylaşım takviminde olan boş alanlar görülür ve doldurulur. Bu sayede tüm takvim dolduğunda ilgili marka 7/24 saat dikkat çekecektir. Hootsuite, sosyal medya üzerinden hafta içleri de en ideal tepki yakalayabilmek için belirli saatlere karar verir. Hootsuite kullanan kişiler uygulama üzerinden sosyal medyalarını düzenleyebilir. Ayrıca Hastag, anahtar kelime veya konum gibi bilgilere bağlı kalacak şekilde özel arama akışı oluşturur. En önemli özelliklerinden bir tanesi sosyal medya mecralarında ki insanların ne hakkında konuştuklarını sohbet üzerinden takip edebilir. Hootsuite üzerinden desteklenen sosyal medya ağları; Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, LinkedIn, Pinterest ve diğer +20 sosyal ağ vardır. Kısacası Hootsuite planlama, analiz, düzenleme ve izleme gibi araçları bir araya getirir.

Buffer

Buffer birçok işletme ve ajanslar tarafından en çok tercih edilen ve en eski tarihli olan sosyal medya yönetim aracıdır. Buffer ile kullanıcılar üç tane sosyal medya hesabını birbirine bağlar. Bu sayede 10 tane içeriğe ücretsiz plan hazırlar. Buffer tek bir hesap üzerinden sosyal medyaları planlama ve yönetme imkanı sağlar. Uygulama üzerinden içerik oluşturma da mümkündür. Buffer üzerinden içerik performansını analiz ve görüntüleme yapılır. Buffer sayesinde içerik paylaşımı için en etkili günler belirlenir. Etkileşim oranları hesaplanır.

Buffer üzerinden Reply adında etkileşim aracı vardır. Reply sayesinde birden farklı hesaplar üzerinden takipçi yorumları gibi konulara cevap vermeye yardımcı olur. Buffer üzerinden Facebook, Linkedln, Pinterest ve Twitter desteklenir. Reply ise sadece Twitter, Facebook ve Instagram mecralarını destekler.

Sprout Social

Sprout Social üzerinden planlama, sosyal etkileşim, yayınlama, ekip çalışması ve analitik araçlarına ulaşılabilir. Sprout Social ile video-görsel içerikleri kaliteli ve ilgi çekici hâle getirir. Kişiler bu ağ üzerinden içerikleri tek alanda toplayabilir ve düzenleyebilir. Sprout Social sayesinde performans analizi yapılır. Sprout Social kişilere gönderim saatleri tavsiye eder. Ayrıca sosyal medya kampanyası düzenlenebilir. Uygulama üzerinden ekip performans ile ilgili rapor alınabilir. Sprout Social üzerinden desteklenen ağlar Facebook, Instagram,Twitter, LinkedIn ve Pinterest ağlarıdır.

 ECLİNCHER

Kişiler Eclincher üzerinden yayınlama, sohbet yönetimi, planlama, raporlama araçları ve işbirliği yönetim platformudur. Kişiler tek bir çatıdan sosyal ağları yönetebilir. Ağ üzerinde ki görsel takvim aracılığıyla gönderiler daha kolay planlanır. Bu planlama birçok sosyal ağ için yapılabilir. Bunlara ek Eclincher ile kişilere anahtar kelimelere dikkat alarak hazırlanmış öneri içerikleri sunulur. Eclincher üzerinden desteklenen ağlar Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Youtube ve LinkedIn gibi ağları destekler.

Sendible

Sendible en popüler etkileşim araçları arasındadır. İçerisinde birçok farklı sosyal ağları yönetmeye imkan sağlanır. Genellikle ajanslar tarafından tercih edilir. Sendible işbirliği, planlama, etkileşim ya da analitik gibi işlemleri kapsar. Sendible üzerinden bir ağdan tüm içerik üretimi ve planlaması yapılır. Toplu düzenlemeler yapılır. Kişiler içerik yayınlaması yapmadan önce önizleme yapabilir. Sendible üzerinden desteklenen sosyal medya platformları Twitter, Pinterest, Instagram, Facebook, YouTube gibi ağlar yer alır.

 Meetedgar

Küçük işletmelerin ilk tercihleri arasındadır. Uygulamanın en önemli özelliği otomatik içerik üretimi yapmasıdır. Kişilere paylaşmak için önemli görülen blog ve makale önerileri yapıyor. Sistem üzerinde sınırsız içerik kütüphanesi kurulabilir. Ayrıca sosyal medya takvimini kategori hâline getirebilir. Örneğin salı günleri için blog postları veya cuma günleri reklam yapılabilir. Ayrıca kütüphane üzerinden otomatik içerik seçimi yapılabiliyor. Hatta bazı süreçlerde içerikler tekrar paylaşır. Bu sayede içeriklerin unutulması engellenir. Meetedgar ağı ile hem güvenli hem de sosyal medya yönetim aracı olarak oldukça verimli bir araçtır.