2010'daki komiser dayanakçılığına geçiş imtihanına müteveccih FETÖ soruşturmasında 76 şehirde 1112 kuşkulu hakkında nezaret kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma hakkında yapılan söyleme şöyle:

2010 senesinde yapılan Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı'nda FETO silahlı terör örgütü abonelerinin yazılı imtihan evvelinde imtihan suallerine ulaşarak imtihan suallerini teşkilat azalarına verdiklerinin tespiti üzerine, imtihan suallerinin verildiği şehirlerle eş zamanlı işlem tasarlanmıştır. Bu kapsamda tüm şehirlerin kom şube müdürlüklerinden çağırılan vazifelilere işlem evveli kom daire başkanlığı tarafından bilgi ve eğitim verilmiştir. İmtihan suallerini bahsi geçen imtihanda aldığı tespit edilen 1112 şahsın bilgileri ve kanıtları işlem evveli 75 şehrimize gönderilmiştir.Aynı biçimde Ankara'da imtihan suallerini alarak komiser takviyecisi olan 45 kuşkulu hakkında da Ankara dahil 16 şehirde 12.02.2019 tarihinden itibaren nezaret kararı verilmiş olup, nezaret kararı verilen FETÖ kuşkulularının operasyonları Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğünce devam etmektedir.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU AÇIKLAMIŞTI

FETÖ'ye müteveccih büyük bir işlem hazırlığı olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Bunları kazıyıp tamamlayacağız bu ülkede" ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ'nün devam ettiğine ve hükümetin zayıflaması için pusuda beklediğine dikkati sürükleyen Soylu şunları söylemişti:

FETÖ'ye müteveccih bir büyük işlem daha hazırlıyoruz. Uslarını başlarından almazsak namerdiz. Bu memlekete sahip çıkacak evlatları var. Bir büyük işlem daha hazırlıyoruz. Onların yaptıkları şikeleri iblisler yapmaz. Öyle şikeler ortaya koymuşlar, bu halkın evlatlarını öyle istismar etmişler. Kimileri acıyorlar. Ben de acıyanlara acıyorum. Bir sapığın peşine takılıp gitmek hele tam bu kavrayışı gördükten sonra hala orada ısrar etmek bu kabahatin ortağı olmaktan başka bir şey değildir. Gereğini yerine getireceğiz, bunları kazıyıp tamamlayacağız bu ülkeden, kim ne yaparsa yapsın.