Diyarbakır Valiliğinden yapılan söylemede 2015 seneyi temmuz ayı içerisinde PKK ve KCK terör örgütüne katılım sağlayan Şervan Fargin kod isimli M.K'nın. aranma ve tutulma kaydı bulunduğu belirtildi.

Şehir Jandarma Komutanlığı takımlarının yaptığı galibiyetli harekâtla Diyarbakır'da tutulan teröristin silahlı terör örgütü tarafından güya saklı efor olarak kent merkezindeki teşkilatsal faaliyetlerde görevlendirildiği, 1 sene vakit ile Ayn El-Arab Kobani bölgesinde bulunan terör kamplarında bayan teröristlerin sevk edilmesinde ve nöbet faaliyetlerinin icra edilmesinde misyonlu olduğu tespit edildiği belirtildi.

AW606571_02

Söylemede, "Diyarbakır Şehir Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, PKK/KCK terör örgütüne 2015 seneyi Temmuz ayı içerisinde katılım yapan, aranma ve tutulma kaydının bulunmamasından dolayı silahlı terör örgütü tarafından güya saklı efor olarak kent merkezindeki teşkilatsal faaliyetlerde görevlendirilen, 1 sene vakit ile Ayn El-Arab Kobani bölgesinde bulunan terör kamplarında bayan teröristlerin sevkedilmesinde ve nöbet faaliyetlerinin icra edilmesinde misyonlu olduğu tespit edilen Şervan Fargin kod adlı M.K. adlı teröristin tutulmasına müteveccih olarak Diyarbakır şehri Yenişehir ilçesi Gürdoğan Semtinde tanımlanan adreste yapılan işlemde; Şervan Fargin kod M.K. adlı terörist tutularak nezaretine alınmış, soruşturma harekâtlarının ardından sevk edildiği adli makamlarca 'Silahlı Terör Örgütüne Abone Olmak' suçuna hapsedilmiştir. Bölgemizde yaşayan yurttaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle gayret kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün sivil yapılanması, işbirlikçi faaliyetleri ve finans kaynaklarının kurutulmasına müteveccih yürütülen harekâtlara çoğalan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

AW606571_03

İHA